Cum să faci benzi de curățare a porilor acasă

Cum să faci benzi de curățare a porilor acasă
Cum să faci benzi de curățare a porilor acasă

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre benzile de curățare a porilor!

Multe femei apelează adesea la benzile de curățare a porilor deoarece sunt o metodă populară pentru a scăpa de punctele negre. Acestea reușesc să îndepărteze murdăria, reziduurile de machiaj și punctele negre de la suprafața pielii, oferindu-i un aspect neted și impecabil.

De obicei, benzile de curățare a porilor cumpărate din magazin nu curăță în profunzime porii și nu reușesc să îndepărteze complet punctele negre, iar materialele lor sintetice lipicioase pot fi de-a dreptul neplăcute.

Află din rândurile următoare cum poți să îți faci cu ușurință benzi pentru pori acasă, folosind câteva ingrediente naturale pe care cu siguranță le ai deja în locuință!

Cum să faci benzi de curățare a porilor acasă

Masca cu albuș de ou

Cum să faci benzi de curățare a porilor acasă[Sursa foto: freepik]

Astfel, una dintre cele mai eficiente și cunoscute modalități de a scăpa de puncte negre este folosirea albușului de ou, deoarece are proprietăți strânse pentru pori și ajută la reducerea punctelor negre.

Prin aplicarea unui strat subțire de albuș de ou pe zonele afectate și apoi acoperindu-le cu o bucată de hârtie de bucătărie, acest proces ajută la extragerea impurităților din pori. După ce se usucă, se îndepărtează cu ușurință, lăsând pielea curată și revigorată.

Citește și: De ce este bine să porți mască de dormit pentru ochi. Explorează tipurile și alternativele unui somn liniștit

Masca cu zahăr și miere

Cum să faci benzi de curățare a porilor acasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

O altă opțiune este folosirea unei combinații de zahăr și miere. Mierea are proprietăți hidratante și antimicrobiene, în timp ce textura abrazivă a zahărului ajută la exfolierea delicată a pielii. Amestecul este aplicat pe piele, lăsat să se întărească și apoi îndepărtat cu grijă, ajutând la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și a impurităților.

Citește și: Cum 13 delicii naturale pot transforma pielea și pot împiedică procesul de îmbătrânire. Secrete naturale de frumusețe

Masca cu bicarbonat de sodiu

Cum să faci benzi de curățare a porilor acasă[Sursa foto: freepik]

De asemenea, un alt truc pentru a face benzile de curățare a porilor acasă este folosirea bicarbonatul de sodiu. Cu toate acestea, este important să fie folosit cu atenție, deoarece poate fi prea agresiv pentru piele și poate provoca iritații.

Amestecul de bicarbonat de sodiu și apă este aplicat pe hârtie de bucătărie și lăsat să acționeze timp de câteva minute înainte de a fi îndepărtat cu grijă.

Masca cu gelatină

Cum să faci benzi de curățare a porilor acasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Gelatina poate fi folosită, de asemenea, pentru a crea o bandă de curățare a porilor similară cu cele cumpărate din magazin. Gelatina combinată cu lapte este ideală pentru a crea o pastă care se aplică pe piele și se îndepărtează apoi cu ușurință. Metoda respectivă imită senzația lipicioasă și acțiunea de îndepărtare a punctelor negre a benzilor pentru pori tradiționale.

Masca cu miere și scorțișoară

Cum să faci benzi de curățare a porilor acasă[Sursa foto: freepik]

După cum multă lume știe deja, mierea are proprietăți antioxidante, antifungice și antibacteriene. Scorțișoara poate ajuta la strângerea porilor și hidratarea pielii, iar această combinație poate ajuta la o piele mult mai sănătoasă, fără puncte negre. Se amestecă mierea și pudra de scorțișoară într-o pastă într-un castron. Mai apoi, se aplică pe nas și se acoperă cu o bucată de bumbac. Ulterior, se lasă să acționeze timp de 5 minute iar fața se spală cu apă rece.

După aceea, se aplică o cremă hidratantă pe piele. Aceste benzi de curățare a porilor nu trebuie aplicate pe pielea inflamată, umflată sau iritată. De asemenea, nasul trebuie protejat cu cremă de protecție solară, deoarece, conform medicalnewstoday.com ,  aceasta este o zonă comună în care poate apărea cancerul de piele, iar exfolierea ar trebui întotdeauna să fie urmată de protecție și de multă hidratare.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum să faci ochii mici să pară mai mari

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies