Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre benzile de curățare a porilor!
Multe femei apelează adesea la benzile de curățare a porilor deoarece sunt o metodă populară pentru a scăpa de punctele negre. Acestea reușesc să îndepărteze murdăria, reziduurile de machiaj și punctele negre de la suprafața pielii, oferindu-i un aspect neted și impecabil.
De obicei, benzile de curățare a porilor cumpărate din magazin nu curăță în profunzime porii și nu reușesc să îndepărteze complet punctele negre, iar materialele lor sintetice lipicioase pot fi de-a dreptul neplăcute.
Cum să faci benzi de curățare a porilor acasă
Masca cu albuș de ou
Astfel, una dintre cele mai eficiente și cunoscute modalități de a scăpa de puncte negre este folosirea albușului de ou, deoarece are proprietăți strânse pentru pori și ajută la reducerea punctelor negre.
Masca cu zahăr și miere
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
O altă opțiune este folosirea unei combinații de zahăr și miere. Mierea are proprietăți hidratante și antimicrobiene, în timp ce textura abrazivă a zahărului ajută la exfolierea delicată a pielii. Amestecul este aplicat pe piele, lăsat să se întărească și apoi îndepărtat cu grijă, ajutând la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și a impurităților.
Masca cu bicarbonat de sodiu
De asemenea, un alt truc pentru a face benzile de curățare a porilor acasă este folosirea bicarbonatul de sodiu. Cu toate acestea, este important să fie folosit cu atenție, deoarece poate fi prea agresiv pentru piele și poate provoca iritații.
Masca cu gelatină
Gelatina poate fi folosită, de asemenea, pentru a crea o bandă de curățare a porilor similară cu cele cumpărate din magazin. Gelatina combinată cu lapte este ideală pentru a crea o pastă care se aplică pe piele și se îndepărtează apoi cu ușurință. Metoda respectivă imită senzația lipicioasă și acțiunea de îndepărtare a punctelor negre a benzilor pentru pori tradiționale.
Masca cu miere și scorțișoară
După cum multă lume știe deja, mierea are proprietăți antioxidante, antifungice și antibacteriene. Scorțișoara poate ajuta la strângerea porilor și hidratarea pielii, iar această combinație poate ajuta la o piele mult mai sănătoasă, fără puncte negre. Se amestecă mierea și pudra de scorțișoară într-o pastă într-un castron. Mai apoi, se aplică pe nas și se acoperă cu o bucată de bumbac. Ulterior, se lasă să acționeze timp de 5 minute iar fața se spală cu apă rece.
După aceea, se aplică o cremă hidratantă pe piele. Aceste benzi de curățare a porilor nu trebuie aplicate pe pielea inflamată, umflată sau iritată. De asemenea, nasul trebuie protejat cu cremă de protecție solară, deoarece, conform medicalnewstoday.com , aceasta este o zonă comună în care poate apărea cancerul de piele, iar exfolierea ar trebui întotdeauna să fie urmată de protecție și de multă hidratare.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.