Acesti biscuiti sunt absolut deliciosi, iar reteta este usoara! Iata ce trebuie sa pui pentru a iesi fragezi.
Ingrediente:
320 gr faina
1 plic praf de copt
150 gr zahar
230 gr unt, taiat cubulete
1 si 1/2 lingurita sare kosher
180 gr lapte batut, de la frigider
85 gr unt, topit
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, praful de copt si sarea si amesteca totul foarte bine.
Cu ajutoul unei furculite, incorporeaza laptele batut. Amesteca usor si nu framanta aluatul in exces. Cand obtii o compozitie omogena, imparte aluatul in 24 de bucati egale. Formeaza bilute cu ajutorul mainii. Daca aluatul de lipeste, unge mainile cu putin unt topit inainte de a modela bilutele.
Daca in timpul modelarii, aluatul devine moale, adauga-l bilutele la frigider timp de 15-20 de minute. Acestea trebuie sa fie tari in momentul in care sunt bagate in cuptor.
Asaza bilutele formate in tava pentru copt si coace biscutii timp de 25-30 de minute, pana devin aurii.
Scoate biscuitii din cuptor si unge-i cu unt topit si presara sare peste acestia (sau zahar daca doresti sa fie dulci).
Serveste biscutii cu unt, calzi sau reci. Sunt excelenti ca atare, dar ii poti servi si alaturi de o bucatica de branza, sau cu miere ori dulceata.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro