Daca faci parte dintre persoanele care nu-si pot incepe ziua fara macar o ceasca de cafea, e timpul sa afli cateva sfaturi pentru a face o cafea excelenta.
1. Cumpara boabe de cafea proaspete
Fara indoiala, cafeaua e cea mai buna atunci cand boabele sunt proaspete. E bine sa le cumperi de la magazine specializate. Evita sa cumperi boabe de cafea vrac de la supermarket. Oxigenul si lumina puternica sunt doua dintre cele mai daunatoare influente pentru gustul cafelei.
2. Pastreaza boabele proaspete
Pastreaza-le intr-un recipient inchis.
Borcanele sau cutiile din ceramica sunt alegeri foarte bune. Nu le tine niciodata la frigider, deoarece vor absorbi aromele alimentelor.
3. Alege o cafea de calitate
Snobismul cunoscatorilor de cafea il poate invinge pe cel al iubitorilor de vinuri. Adevarul e ca vei avea cu totul alta experienta cand vei incerca o cafea de calitate, in locul celei din supermarket.
4. Foloseste apa buna
Nimic nu poate strica mai rau o cafea decat apa de la robinet, cu clor. Adevaratii iubitori de cafea folosesc apa de izvor sau au filtre cu carbon pentru robinete. Nu folosi apa distilata, vei obtine o cafea cu gust teribil.
5. Nu te zgarci la cantitatea de cafea
Nu folosi trucuri, precum apa mai fierbinte sau mai putine lingurite de cafea, doar ca sa scoti mai multa.
O vei face mai amara.
6. Ai grija la caldura
Apa prea fierbinte va scoate la iveala componente din cafea care sunt mai mult amare decat placute. Temperatura perfecta pentru cafea este de 93 de grade Celsius sau cu aproximativ un minut inainte sa clocoteasca. Nu te astepta ca, dupa ce o reincalzesti, cafeaua sa mai aiba acelasi gust.
7. Pastreaza totul curat
Curata recipientele in care tii cafeaua, pentru a nu ramane resturi de la cea veche. Daca folosesti un filtru, dezinfecteaza-l cel putin odata pe luna cu otet. Clateste-l bine inainte sa-l refolosesti.
Sursa: Coolinaria.ro
1. Cumpara boabe de cafea proaspete
Fara indoiala, cafeaua e cea mai buna atunci cand boabele sunt proaspete.
E bine sa le cumperi de la magazine specializate. Evita sa cumperi boabe de cafea vrac de la supermarket. Oxigenul si lumina puternica sunt doua dintre cele mai daunatoare influente pentru gustul cafelei.
2. Pastreaza boabele proaspete Pastreaza-le intr-un recipient inchis. Borcanele sau cutiile din ceramica sunt alegeri foarte bune. Nu le tine niciodata la frigider, deoarece vor absorbi aromele alimentelor.
3. Alege o cafea de calitate Snobismul cunoscatorilor de cafea il poate invinge pe cel al iubitorilor de vinuri. Adevarul e ca vei avea cu totul alta experienta cand vei incerca o cafea de calitate, in locul celei din supermarket.
4. Foloseste apa buna Nimic nu poate strica mai rau o cafea decat apa de la robinet, cu clor. Adevaratii iubitori de cafea folosesc apa de izvor sau au filtre cu carbon pentru robinete.
Nu folosi apa distilata, vei obtine o cafea cu gust teribil.
5. Nu te zgarci la cantitatea de cafea Nu folosi trucuri, precum apa mai fierbinte sau mai putine lingurite de cafea, doar ca sa scoti mai multa. O vei face mai amara.
6. Ai grija la caldura Apa prea fierbinte va scoate la iveala componente din cafea care sunt mai mult amare decat placute.
Temperatura perfecta pentru cafea este de 93 de grade Celsius sau cu aproximativ un minut inainte sa clocoteasca. Nu te astepta ca, dupa ce o reincalzesti, cafeaua sa mai aiba acelasi gust.
7. Pastreaza totul curat Curata recipientele in care tii cafeaua, pentru a nu ramane resturi de la cea veche. Daca folosesti un filtru, dezinfecteaza-l cel putin odata pe luna cu otet. Clateste-l bine inainte sa-l refolosesti.
Sursa:
Coolinaria.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro
Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro