Cum sa faci cea mai buna placinta cu ciocolata in aluat de foietaj!

Cum sa faci cea mai buna placinta cu ciocolata in aluat de foietaj!
Cum sa faci cea mai buna placinta cu ciocolata in aluat de foietaj!

Acesta prajitura are o umplutura de ciocolata care te va cuceri inca de la prima degustare.

 

Ingrediente
200g alune de padure intregi, prajite
200g unt taiat in cubulete
200g zahar
2 oua, plus un galbenus de ou pentru a unge placinta
75g faina
1 lingura de cacao
100g ciocolata neagra, tocata marunt
500g aluat de patiserie sau de foietaj
Mod de preparare
1.
Pune alunele de padure intr-un procesor alimentar pana cand sunt maruntite fin, insa nu pudra. Bate bine untul, zaharul, ouale fina si pudra alimentara. Pune aluatul intr-un vas si adauga ciocolata si alunele. Baga la frigider in timp ce rulezi aluatul.
2. Imparte aluatul in doua si ruleaza foi de cate 5cm grosime. Taie doua cercuri, unul cu diametrul mai mic si altul cu 1-2cm in diametru mai mare.
Pune cercul mic intr-o tava unsa cu unt. Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
3. Adauga umplutura in centrul cercului mic. Lasa 5cm margine. Bate galbenusul de ou si unge marginea cercului. Pune al doilea aluat si apasa bine pe margini. Unge cu restul de ou si lasa la frigider timp de 30 de minute.
4. Coace apoi timp de 45 de minute sau pana cand placinta e aurie.
Lasa la racit, apoi pune la frigider timp de cel putin patru ore pentru a se intari umplutura. Serveste cu inghetata ta preferata.
Sursa

Ingrediente

200g alune de padure intregi, prajite
200g unt taiat in cubulete
200g zahar
2 oua, plus un galbenus de ou pentru a unge placinta
75g faina
1 lingura de cacao
100g ciocolata neagra, tocata marunt
500g aluat de patiserie sau de foietaj

Mod de preparare

1.

Pune alunele de padure intr-un procesor alimentar pana cand sunt maruntite fin, insa nu pudra. Bate bine untul, zaharul, ouale fina si pudra alimentara. Pune aluatul intr-un vas si adauga ciocolata si alunele. Baga la frigider in timp ce rulezi aluatul.

2. Imparte aluatul in doua si ruleaza foi de cate 5cm grosime. Taie doua cercuri, unul cu diametrul mai mic si altul cu 1-2cm in diametru mai mare.
Pune cercul mic intr-o tava unsa cu unt. Incalzeste cuptorul la 200 de grade.

3. Adauga umplutura in centrul cercului mic. Lasa 5cm margine. Bate galbenusul de ou si unge marginea cercului. Pune al doilea aluat si apasa bine pe margini. Unge cu restul de ou si lasa la frigider timp de 30 de minute.

4. Coace apoi timp de 45 de minute sau pana cand placinta e aurie.
Lasa la racit, apoi pune la frigider timp de cel putin patru ore pentru a se intari umplutura. Serveste cu inghetata ta preferata.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies