Acesta prajitura are o umplutura de ciocolata care te va cuceri inca de la prima degustare.
Ingrediente
200g alune de padure intregi, prajite
200g unt taiat in cubulete
200g zahar
2 oua, plus un galbenus de ou pentru a unge placinta
75g faina
1 lingura de cacao
100g ciocolata neagra, tocata marunt
500g aluat de patiserie sau de foietaj
Mod de preparare
1.
Pune alunele de padure intr-un procesor alimentar pana cand sunt maruntite fin, insa nu pudra. Bate bine untul, zaharul, ouale fina si pudra alimentara. Pune aluatul intr-un vas si adauga ciocolata si alunele. Baga la frigider in timp ce rulezi aluatul.
2. Imparte aluatul in doua si ruleaza foi de cate 5cm grosime. Taie doua cercuri, unul cu diametrul mai mic si altul cu 1-2cm in diametru mai mare.
Pune cercul mic intr-o tava unsa cu unt. Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
3. Adauga umplutura in centrul cercului mic. Lasa 5cm margine. Bate galbenusul de ou si unge marginea cercului. Pune al doilea aluat si apasa bine pe margini. Unge cu restul de ou si lasa la frigider timp de 30 de minute.
4. Coace apoi timp de 45 de minute sau pana cand placinta e aurie.
Lasa la racit, apoi pune la frigider timp de cel putin patru ore pentru a se intari umplutura. Serveste cu inghetata ta preferata.
Sursa
Ingrediente
200g alune de padure intregi, prajite
200g unt taiat in cubulete
200g zahar
2 oua, plus un galbenus de ou pentru a unge placinta
75g faina
1 lingura de cacao
100g ciocolata neagra, tocata marunt
500g aluat de patiserie sau de foietaj
Mod de preparare
1.
Pune alunele de padure intr-un procesor alimentar pana cand sunt maruntite fin, insa nu pudra. Bate bine untul, zaharul, ouale fina si pudra alimentara. Pune aluatul intr-un vas si adauga ciocolata si alunele. Baga la frigider in timp ce rulezi aluatul.
2. Imparte aluatul in doua si ruleaza foi de cate 5cm grosime. Taie doua cercuri, unul cu diametrul mai mic si altul cu 1-2cm in diametru mai mare.
Pune cercul mic intr-o tava unsa cu unt. Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
3. Adauga umplutura in centrul cercului mic. Lasa 5cm margine. Bate galbenusul de ou si unge marginea cercului. Pune al doilea aluat si apasa bine pe margini. Unge cu restul de ou si lasa la frigider timp de 30 de minute.
4. Coace apoi timp de 45 de minute sau pana cand placinta e aurie.
Lasa la racit, apoi pune la frigider timp de cel putin patru ore pentru a se intari umplutura. Serveste cu inghetata ta preferata.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro