Uitati de aromele preparate de-a gata si optati pentru propriile combinatii.
Ingrediente:
2 clementine
1 lamaie
1 lime
200g zahar extrafin
6 cuisoare
1 baton scortisoara
3 frunze verzi de dafin
nucsoara, pentru ornat
o pastaie vanilie
2 stelute anason
2 litri vin rosu
Mod de
Clementinele, lamaia si fructul de lime se curata de coaja. Intr-o cratita adanca se pun, la foc mediu, zaharul, cojile de fructe, sucul de la clementine, cuisoarele, batonul de scortisoara, frunzele de dafin si putina nucsoara. Pastaia de vanilie se taie pe jumatate si se pune în cratita. Se adauga vin, cat sa acopere zaharul.
Se lasa la fiert, la foc molcom, pana cand zaharul se dizolva complet, apoi se mareste flacara.
Cand este gata, se reduce focul, se adauga stelutele de anason, apoi se toarna restul de vin. Cat timp fierbe, aproximativ 5 minute, se amesteca usor.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro