Este genul acela de supa cu gust uluitor, din cele mai banale ingrediente. Totul sta in secretele prepararii.
Ingrediente necesare
– Doua cepe albe si doua cepe rosii
– Trei-patru morcovi
– O telina cat pumbul
– 500 de grame de fasole boabe fierte
– 3-4 linguri de ulei
– Doi catei de usturoi
– Sucul de la jumatate de lamaie
– Doua linguri de smantana
– Un pahar mic de lapte
– Un galbenus
– O legatura mare de patrunjel
– Sare si piper.
Prepararea supei crema de fasole
→ Toaca ceapa, morcovul, telina si usturoiul si pune totul la calit, cu putin ulei si putina sare, vreo 15 minute. Rastoarna legumele intr-o oala si adauga 1,5 litri de apa clocotita. Cand reincepe sa fiarba, pune si fasolea.
→ Daca folosesti fasole fiarta in casa, stinge legumele cu o parte din ultima apa in care a fiert fasolea.
→ Cand totul este foarte bine fiert potriveste de sare si piper si pune cotoarele de la patrunjel tocate mare si mai fierbe inca cateva minute.
→ Transforma totul in crema cu un blender vertical. Potriveste supa de consistenta care iti place si daca este prea groasa, adauga apa, daca este subtire (putin probabil), mai lasa supa sa fiarba cateva minute.
→ Amesteca galbenusul de ou cu smantana, subtiaza cu lapte si rastoarna totul in oala cu supa. Lasa supa sa mai traga un clocot scurt, da deoparte.
→ Adauga sucul de lamaie si patrunjelul tocat.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro