Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura turceasca, dupa reteta lui Gordon Ramsay

Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura turceasca, dupa reteta lui Gordon Ramsay
Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura turceasca, dupa reteta lui Gordon Ramsay

Celebrul bucatar Gordon Ramsay ne da o reteta de prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice.

 

Ingrediente pentru prajitura: 6 oua mari, 600 gr de iaurt, 150 gr de zahar tos, 75 gr de faina amestecata cu un sfert de pliculet de drojdie uscata de 7 gr, coaja rasa fin si zeama de la o lamaie, un varf de cutit de sare de mare fina.
Pentru siropul de citrice, aveti nevoie de: 126 gr de zahar tos, 125 ml de apa, coaja rasa fin si zeama de la o lamaie, coaja rasa fin si zeama de la o portocala,1 lingurita de apa de flori de portocal sau de
trandafir.
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul, se spala lamaile si portocala cu apa calduta si le stergem foarte bine Se unge o forma de tort rotunda pe care se pune hartie de copt. Se mixeaza  galbenusurile cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa.  Se cerne faina amestecata cu drojdia deasupra si se incorporeaza treptat in compozitie.
Se adauga iaurtul, coaja si zeama de lamaie si se amesteca. In alt bol, se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Le amestecam cu atentie in compozitia de prajitura. Se pune amestecul in forma de tort si se baga la cuptor timp de 50-60 de minute, pana se rumeneste pe deasupra, creste si este bine coapta. Se scoate prajitura din forma dupa ce s-a racit.
Siropul de citrice se prepara dupa cum urmeaza: se pun toate ingredientele intr-o oala si se da in clocot.
Micsoram flacara si lasam sa fiarba la foc mic 7-10 minute, pana cand lichidul scade cu o treime si capata consistenta de sirop. Se lasa la racit. Apoi, rasturnam prajitura pe un platou si punem uniform cu o lingura sirop pe intreaga suprafata.
Se poate servi cu iaurt gros sau smantana grasa. Pofta buna!
Sursa

Ingrediente pentru prajitura: 6 oua mari, 600 gr de iaurt, 150 gr de zahar tos, 75 gr de faina amestecata cu un sfert de pliculet de drojdie uscata de 7 gr, coaja

rasa fin si zeama de la o lamaie, un varf de cutit de sare de mare fina.

Pentru siropul de citrice, aveti nevoie de: 126 gr de zahar tos, 125 ml de apa, coaja rasa fin si zeama de la o lamaie, coaja rasa fin si zeama de la o portocala,1 lingurita de apa de flori de portocal sau de trandafir.

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul, se spala lamaile si portocala cu apa calduta si le stergem foarte bine Se unge o forma de tort rotunda pe care se pune hartie de
copt. Se mixeaza  galbenusurile cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa.  Se cerne faina amestecata cu drojdia deasupra si se incorporeaza treptat in compozitie. Se adauga iaurtul, coaja si zeama de lamaie si se amesteca. In alt bol, se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Le amestecam cu atentie in compozitia de prajitura. Se pune amestecul in forma de tort si se baga la cuptor timp de 50-60 de minute, pana se rumeneste pe deasupra, creste si este bine coapta.
Se scoate prajitura din forma dupa ce s-a racit.

Siropul de citrice se prepara dupa cum urmeaza: se pun toate ingredientele intr-o oala si se da in clocot. Micsoram flacara si lasam sa fiarba la foc mic 7-10 minute, pana cand lichidul scade cu o treime si capata consistenta de sirop. Se lasa la racit. Apoi, rasturnam prajitura pe un platou si punem uniform cu o lingura sirop pe intreaga suprafata.


Se poate servi cu iaurt gros sau smantana grasa. Pofta buna!

Sursa

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies