Cum sa faci cea mai gustoasa placinta cu gris! E gata imediat!

Cum sa faci cea mai gustoasa placinta cu gris! E gata imediat!
Cum sa faci cea mai gustoasa placinta cu gris! E gata imediat!

Aluatul se face foarte usor iar umplutura se aseamana cu cea de gris cu lapte. Este delicioasa.

 

Aluat: 200 g faina, 100 g margarina (sau 150 g untura), ½ pahar de caimac sau smântâna, un praf de sare.
Umplutura: 1 l lapte indoit cu apa, 100 g zahar vanilat, 100 g gris, 1 galbenus, sare, facultativ mere rase sau dulceata sau bucati de mandarine, portocale etc.
Se cerne faina pe masa de aluat.
Se face loc la mijloc, se pune margarina, caimacul si un praf de sare. Se framânta aluatul si se da o ora la rece. In acest timp se face umplutura. Se fierbe laptele amestecat cu apa si cu zaharul vanilat. Când fierbe laptele se toarna grisul incet sa cada in ploaie amestecând mereu, sa nu se faca cocoloase. Se da deoparte si dupa ce s-a racit se amesteca cu un galbenus.
(Dupa dorinta se adauga mere rase, gem sau bucatele de citrice). Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie de marimea tavii in care vom coace placinta, se asaza in tava, deasupra se pune grisul intinzându-l in strat egal, iar peste gris se asaza a doua foaie de aluat. Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se taie bucati si se presara zahar.
Sursa

Aluat: 200 g faina, 100 g margarina (sau 150 g untura), ½ pahar de caimac sau smântâna, un praf de sare.



Umplutura: 1 l lapte indoit cu apa, 100 g zahar vanilat, 100 g gris, 1 galbenus, sare, facultativ mere rase sau dulceata sau bucati de mandarine, portocale etc.

Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune margarina, caimacul si un praf de sare. Se framânta aluatul si se da o ora la rece. In acest timp se face umplutura. Se fierbe laptele amestecat cu apa si cu zaharul vanilat.
Când fierbe laptele se toarna grisul incet sa cada in ploaie amestecând mereu, sa nu se faca cocoloase. Se da deoparte si dupa ce s-a racit se amesteca cu un galbenus. (Dupa dorinta se adauga mere rase, gem sau bucatele de citrice). Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie de marimea tavii in care vom coace placinta, se asaza in tava, deasupra se pune grisul intinzându-l in strat egal, iar peste gris se asaza a doua foaie de aluat.
Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se taie bucati si se presara zahar.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa foto

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies