Consumul regulat de ceapa previne si trateaza multe afectiuni.
Ingrediente:
– 500g ceapa alba sau rosie
– 80g unt
– 300ml lapte batut
– 300ml apa
– 10g piper
– sare de Himalaya dupa gust (pentru copiii mai mari de 1
– 5g scortisoara
– 5g nucsoara
Mod de preparare: Se curata ceapa de foi si se taie cubulete. Intr-o tigaie se topeste untul la foc mic, dupa care se adauga ceapa tocata pentru a fi sotata. Adaugam putina apa, deoarece nu vrem ca ceapa sa se arda, dar nici sa terminam procesul de sotare prea repede. Sotam ceapa aproximativ 15-20 de minute pentru a da un gust deosebit supei. Se adauga apa, sarea, piperul si se lasa pe foc pana da in clocot, dupa care se lasa la racit. Dupa ce se raceste, se pune in blender alaturi de lapte si se mixeaza.
Condimentele se amesteca bine si se adauga in supa alaturi de smantana. Supa se mai pune la fiert aproximativ 3-5 minute, pana incepe sa fiarba. Se poate servi alaturi de paine cu maia.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro