Nu ai nevoie de experiență în bucătărie pentru a prepara acest desert extrem de simplu, care cu siguranță îți va lăsa gura apă! Citește, în rândurile de mai jos, cum să faci cea mai ușoară prăjitură din 3 ingrediente fără coacere.
Cele mai bune torturi și prăjituri pe care le-ai gustat vreodată au avut, cu siguranță, blat copt sau cremă preparată mai întâi pe foc, însă nu toate deserturile delicioase necesită acest lucru.
Citeste si: NOTEAZĂ: Cu ce se înlocuiește laptele condensat
Prăjitură din 3 ingrediente fără coacere
Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție sau pur și simplu nu dorești să stai în bucătărie cu orele, ai ajuns exact unde trebuia! Îți prezentăm una dintre cele mai cunoscute și preferate prăjituri din doar 3 ingrediente fără coacere din câte există, un desert perfect pentru o cină în familie sau pentru o masă de sărbătoare. Pentru această prăjitură vei avea nevoie
Citeste si: NOTEAZĂ: Cu ce se însiropează PIȘCOTURILE
Tort cu biscuiți, lapte și brânză de vaci
Ingrediente:
– 300-350 g de biscuiți
– 350 -400 g de brânză proaspătă de vaci
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
– 5-6 linguri de lapte condensat
– zahăr vanilat (opțional)
– ciocolată pentru decor (opțional)
Citeste si: DESCOPERĂ: Cum se face rulada cu foi de napolitană și cremă de cocos și caramel
Mode de preparare:
Pentru început, adaugă într-un bol mare brânza de vaci și laptele condensat. Amestecă cele două ingrediente folosind blenderul până vei obține o cremă omogenă densă.
Ulterior, pe un pat de biscuți (4, 6 sau 8 biscuiți, în funcție de cât de lată dorești să fie prăjitura) unge generos cu crema obținută din brânza de vaci și laptele condensat. Acoperă mai apoi totul cu încă un rând de biscuți. Peste pune crema care ți-a mai rămas și cel de-al treilea rând de biscuiți. Ultimul strat, mai exact cel care acoperă toată prăjitura, trebuie să fie neapărat cu crema de brânză.
Ciocolata topită poate fi adăugată în fucție de preferințele fiecăruia, deci dacă dorești ca prăjitura să fie mai dulce, poți turna pe deasupra până acoperi tot desertul. Înainte de acest proces, este necesar să topești o tabletă de ciocolată într-un vas mare, la o temperatură medie. De asemenea, se poate adăuga și topping de ciocolată.
Ulterior, puneți prăjitara la frigider timp de aproximativ 3 sau 4 ore. În cazul în care aceasta nu este destul de tare, este recomandat să o păstrați la rece pe timp de noapte.
Prăjitura cu biscuiți, brânză de vaci și lapte condensat se poate servi atât dimineața, alături de cafea sau cappuccino, ca desert după prânz, cât și pentru o masă de sărbătoare în familie.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se înlocuiește UNTUL
Care este secretul preparatelor fara coacere
Pregătirea prăjiturilor care nu mai trec prin cuptor este o adevărată plăcere în bucătărie, iar multe gospodine consideră această modalitate ca fiind pur și simplu o joacă de copii. Este mai mult decât evident că nu trebuie să fii expertă în gastronomie sau să ai cursuri specializate, iar succesul este fără doar și poate garantat.
Există o mulțime de preparate fără coacere, însă cele mai simple sunt prăjiturile, mai ales dacă ai în casă doar câteva ingrediente și nici nu te gândești să stai mai mult de 30 de minute în bucătărie.
Preparatele fără coacere sunt ideale pentru zilele de vară, mai ales pentru faptul că te scutesc de acele câteva grade în plus din cauza cuptorului pornit când oricum temperaturile de afară sunt foarte ridicate.