De-a lungul vremii, multe gospodine au descoperit trucuri pe care să le folosească în bucătărie. Iată ce trebuie să presari peste ceapa călită atunci când o prepari!
Multe persoane se confruntă cu faptul că nu au destul timp pentru gătit. Cu toate astea, există un ajutor uimitor, care se află în fiecare bucătărie: bicarbonatul de sodiu. Acesta este secretul pentru data viitoare când dorești să călești ceapă.
Truc senzațional pentru ceapa călită
În general, mâncărurile ies mult mai delicioase în momentul în care se adaugă puțină ceapă caramelizată peste.
Citește și: Care sunt beneficiile usturoiului
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cum poți scăpa cu bicarbonat de sodiu de pesticidele din fructe și legume
Bicarbonatul de sodiu este extrem de util când vine vorba de curățarea fructelor și a legumelor. Mai exact, pesticidele sunt substanțe toxice care reușesc să păstreze mai mult durata de consum a alimentelor. Este bine știut faptul că ele sunt nocive pentru sănătate, deoarece pot provoca afecțiuni grave. Pentru a le curăța, este necesar să umpli chiuveta cu apă și să presari acolo câteva lingurițe de bicarbonat. Mai apoi, se adaugă legumele și fructele și se lasă pentru 15 minute. În acest mod, vei obține alimente curate și sănătoase.
Citește și: Cât timp este indicat să se păstreze vinetele coapte la congelator. Gospodinele ar trebui să știe acest truc
Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru carne
Carnea de porc și de vită poate avea nevoie de timp mai mult pentru preparare. Din cauza faptului că rezultatul nu este întotdeauna cel așteptat, poți folosi bicarbonat de sodiu. Mai exact, tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonat pe bucățile de carne pe care urmează să le gătești, și mai apoi lasă-le la frigider pentru minim două ore. Bicarbonatul are rolul de a frăgezi carnea, iar atunci când o vei prepara, te vei putea bucura de o friptură fragedă și suculentă. Cu toate astea, înainte de a prăji carnea trebuie să îndepărtezi bicarbonatul rămas cu un jet de apă rece, după care poți găti carnea în tigaie sau la cuptor. Mai mult decât atât, este necesar să mai lași carnea afară din frigider înainte de a o prepara. Dacă vei pune carnea rece la gătit, fibrele se vor contracta din cauza diferenței mari de temperatură, iar friptura va fi tare și imposibil de mâncat.