Sosul de ciuperci poate fi servit cu o portie de legume facute pe gratar sau la cuptor.
De asemenea, il poti folosi pentru orez. Hranitor şi uşor de facut, sosul de ciuperci poate fi pregatit cu soia in perioada de post sau cu margarina in restul perioadelor. 250 de grame de ciuperci taiate felii
INGREDIENTE
1 lingura de margarina
1 lingura de ulei de masline
1 ½ cana de vin rosu sec
1 cana de supa de legume
2 linguri de faina
3 linguri de apa rece
Sare si piper dupa gust
1 lingura de patrunjel
Supa de legume se poate obtine dintr-o cana de apa care se pune la fiert la care care se adauga o lingura de baza de mancaruri pe baza de legume. Se lasa sa dea cateva clocote si e gata.
Patrunjelul se poate folosi proaspat sau uscat. Frunzele de patrunjel se spala bine, se ruleaza si se pun intr-o punga la congelator. Taiati cate o bucata de cate ori aveti nevoie si in acest fel veti avea in permamenta patrunjel proaspat.
PREPARARE
Intr-o tigaie pune la prajit ciupercile in amestec de margarina şi ulei de masline pentru 3-5 minute. Adauga vinul roşu şi lasa-le sa fiarba pentru cateva minute. Pune zeama de legume sau soia şi lasa sa fiarba acoperit, pentru aproximativ 5 minute.
Combina faina cu apa rece şi amesteca bine pana devine ca o crema. Toarna acest amestec peste ciuperci şi amesteca pana cand s-a incorporat bine. Asezoneaza cu sare şi piper dupa gust şi lasa sosul sa fiarba pana cand a capatat consistenta dorita.
Adauga patrunjelul şi piper, daca mai este nevoie.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro