Combinatia de vanilie, ciocolata si nuci este una dintre cele mai reusite.
Ingrediente
200g de negrese de ciocolata deja facute
3 linguri de crema de whiskey
225g de ciocolata neagra
Pentru crema de vanilie
3 galbenusuri de ou
25g zahar
1 lingurita de faina de porumb
280ml de frisca lichida
300g frisca
75g de alune de padure coapte si tocate
1. Marunteste negresele si pune-le pe baza vasului in care vei prepara desertul. Adauga apoi crema de whiskey.
2. Pentru stratul de ciocolata, marunteste bine ciocolata si topeste-o intr-un vas rezistent la caldura, la bain-marie. Ia de pe foc. Fierbe 225ml de apa si adauga apoi in ciocolata, pana cand obtii un sos. Pune peste negrese si lasa tot amestecul la frigider pentru doua ore.
3. Pentru crema de vanilie, amesteca galbenusurile, zaharul si faina de porumb intr-un vas mare. Adu la punctul de fierbere smantana intr-un vas, apoi adauga peste amstecul de oua, mixand mereu. Pune inapoi pe foc, amestecand usor pana se intareste. Pune intr-un vas si acopera cu folie alimentara pentru a nu se forma un strat tare deasupra. Cand s-a racit totul, pune la frigider timp de doua ore.
4. Amesteca apoi crema de vanilie bine si pune peste crema de ciocolata. Mai lasa la frigider inca o ora.
5. Pune deasupra frisca si nucile.
Sursa
Ingrediente
200g de negrese de ciocolata deja facute
3 linguri de crema de whiskey
225g de ciocolata neagra
Pentru crema de vanilie
3 galbenusuri de ou
25g zahar
1 lingurita de faina de porumb
280ml de frisca lichida
300g
frisca
75g de alune de padure coapte si tocate
Mod de preparare
1. Marunteste negresele si pune-le pe baza vasului in care vei prepara desertul. Adauga apoi crema de whiskey.
2. Pentru stratul de ciocolata, marunteste bine ciocolata si topeste-o intr-un vas rezistent la caldura, la bain-marie. Ia de pe foc. Fierbe 225ml de apa si adauga apoi in ciocolata, pana cand obtii un sos.
Pune peste negrese si lasa tot amestecul la frigider pentru doua ore.
3. Pentru crema de vanilie, amesteca galbenusurile, zaharul si faina de porumb intr-un vas mare. Adu la punctul de fierbere smantana intr-un vas, apoi adauga peste amstecul de oua, mixand mereu. Pune inapoi pe foc, amestecand usor pana se intareste. Pune intr-un vas si acopera cu folie alimentara pentru a nu se forma un strat tare deasupra.
Cand s-a racit totul, pune la frigider timp de doua ore.
4. Amesteca apoi crema de vanilie bine si pune peste crema de ciocolata. Mai lasa la frigider inca o ora.
5. Pune deasupra frisca si nucile.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro