Când vine vorba de Crăciun, inevitabil ne gândim la cozonac, dar nu la orice fel de cozonac. Ne gândim la acel cozonac făcut de bunica, care umplea casa cu mirosul său. Dar, cum toate lucrurile au evoluat, la fel s-a întâmplat și cu rețeta de cozonac.
Există, mai nou, o altfel de rețetă, diferită de cea clasică pe care o știe aproape toată lumea. Azi îți propunem să afli cum să faci cel mai rapid cozonac, fără frământare. Este perfect dacă ești pe grabă.
Citește și: Rețetă de sarmale a lui chef Florin Dumitrescu. Care este ingredientul secret care trebuie adăugat
Cum să faci cel mai rapid cozonac, fără frământare
Nu există Crăciun fără cozonac și toată lumea știe asta. Încă de pe vremea bunicilor noștri, acest desert nu a lipsit de pe mese în ziua de Crăciun. În zilele noastre, aproape toate gospodinele știu să facă cozonacul după rețeta clasică, care implică un proces important, și anume frământarea.
Dar, așa cum lumea a evoluat, la fel au făcut-o și rețetele clasice, inclusiv cea de cozonac.
Există o rețetă nouă care te ajută să scapi de frământat. Citește mai departe și vei afla cum să faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare.
În primul rând trebuie să știi că este necesar să ai un aluat bine crescut. Pasul dospirii aluatului nu poate fi evitat.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
După ce ți-a crescut bine aluatul, acesta trebuie tăiat în mai multe bucăți, de preferat în formă de dreptunghiuri. Ulterior, alege câte vrei și umple-le cu nucă și cacao și apoi împletește-le.
Bucățile de aluat care ți-au rămas pot fi unse cu ciocolată topită sau cu ciocolată.
După ce ai făcut și asta, le împletești ca pe primele și ai aflat cum să faci cel mai rapid cozonac fără frământare.După acești pași, vei băga cozonacii la cuptor, unde vor sta aproximativ 15 minute la 200 de grade, apoi se scade temperatura la 170 de grade până se coc bine. Înainte de asta, cozonacii mai trebuiesc lăsați să mai crească 30 de minute în tăvi.
Îți vom oferi și ingredientele necesare pentru rețeta de cozonac fără frământare pentru ca treaba să fie cum trebuie.
Citește și: Rețeta Annei Lesko pentru cozonacul cu nucă și vișine. Care este secretul artistei
Ingrediente
Aluat
1 kg făină tip 000, 50 g drojdie proaspătă sau 14 g uscată, 260 g zahar, 500 ml lapte, 5 gălbenușuri, 1 linguriță rasă de sare, 100 g unt, 100 ml ulei, arome la alegere.
Umplutura
100 g nucă măcinată, 1 lingură cu vârf de cacao, 1 lingură cu vârf de zahăr pudră, 50 g rahat, 150 g ciocolată(la alegere), 50 g picături de ciocolată.
Poftă bună!
Citește și: Care este ingredientul minune care se pune pe cartofii prăjiți. Nu vei mai schimba această rețetă