Ciocolata caldă se numără printre băuturile preferate în sezonul rece. Noi te învățăm cum să o prepari, ca să îți iasă la fel de cremoasă ca cea pe care o savurezi în restaurante.
Dacă vă este poftă de o ciocolată caldă delicioasă, cremoasă și fină, dar vă este teamă că nu veți putea să o preparați la voi acasă exact așa cum o doriți, nu aveți de ce să vă îngrijorați. Există o rețetă care vă poate ajuta să pregătiți cea mai gustoasă ciocolată caldă pe care ați băut-o până acum.
Ciocolata caldă, băutura perfectă în sezonul rece
Sezonul rece bate la ușă și deja ne gândim cum ne putem încălzi și cu ajutorul băuturilor. Pe lângă clasicele ceaiuri, putem savura și o delicioasă ciocolată caldă. Nu vă gândiți că trebuie să mergeți la restaurant pentru a vă bucura de acest deliciu. Puteți prepara acasă cea mai cremoasă ciocolată caldă.
În plus, aveți la dispoziție mai multe variante prin care puteți da diferite arome acestei băuturi.
Ingrediente:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 200 g ciocolată neagră (este ideal să folosiți ciocolată cu 70- 80% cacao, pentru o aromă cât mai intensă)
- 300 ml de smântână dulce pentru gătit, cu 25-32% grăsime
- două linguri de cacao pudră
- 800 ml de apă sau lapte
- 3 linguri de zahăr (puteți folosi și zahăr brun)
- un praf de sare
- o jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată
- esență de vanilie
- esență de rom
Cum se prepară ciocolata caldă
Într-un bol amestecați zahărul cu pudra de cacao, praful de sare și scorțișoara. Țineți cont că dacă nu sunteți un fan al acestui ingredient, puteți foarte bine să nu-l folosiți. După aceea, turnați apa sau laptele, puțin câte puțin, și amestecați energic, pentru a încorpora cât mai bine compoziția.
Folosiți un tel pentru a face acest lucru, ca să evitați formarea de cocoloașe.
După ce ați omogenizat foarte bine aceste ingrediente, turnați compoziția într-o oală. Adăugați și smântâna și amestecați foarte bine. Apoi puneți oala pe foc și lăsați să fiarbă, dar nu uitați să mai amestecați din când în când, ca să nu se lipească.În momentul în care compoziția a început să fiarbă, luați oala de pe foc, puneți și ciocolata neagră și lăsați-o să se topească.
Dacă vi se pare că ciocolata a ieșit prea cremoasă, mai puteți adăuga lapte fiert sau apă fierbinte, în funcție de ce ați folosit inițial. În caz contrar, dacă vă place să fie mai densă și nu v-a ieșit din prima, mai puneți câteva bucățele de ciocolată neagră.
La final, adăugați și esențele, în funcție de preferințele dumneavoastră. Dacă vreți să puneți alcool, țineți cont de faptul că acesta se toarnă la final, nu în timpul fierberii, pentru că se va evapora.
Ciocolata caldă se poate orna cu frișcă, bezele sau bombonele colorate.