Daca vrei sa incerci o reteta simpla, clatitele cu dovlecei sunt alegerea potrivita.
Ingrediente
Dovlecei 450 gr.
Chefir 300 ml.
Oua 4
Faina 350 gr.
Ulei de floarea soarelui 1 lingura.
Patrunjel 2 linguri.
Sare 1 lingurita.
Bicarbonat de sodiu 0,5 lingurite.
Unt pentru a unge clatitele.
Mod de preparare:
Treceti dovleceii prin razatoarea marunta, stoarceti sucul. Adaugati, ouale batute, sarea, chefirul, patrunjelul maruntit si amestecati bine. Adaugati treptat faina, trebuie sa iasa un aluat moale. Adaugati uleiul, bicarbonatul de sodiu, amestecati.
Lasati aluatul sa se odihneasca 20 minute.
Adaugati putin ulei în tigaia fierbinte, formati clatitele si le prajiti pe ambele parti pâna la culoarea aurie.
Clatitele care sunt gata le ungeti cu unt.
Sursa: Reteta.me
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro