Cum să faci comunicarea despre divorț mai ușoară. Modalități prin care copilul tău va înțelege mai bine situația

divort

divort

Află din acest articol cum poți să faci comunicarea despre divorț mai ușoară, astfel încât copilul tău să înțeleagă situația dificilă.

Divorțul este un moment extrem de greu, indiferent de motive, pentru orice cuplu. Cu atât mai dificil este în situația în care cuplul se destramă, iar la mijloc este un copil, sau chiar mai mulți. Totuși, divorțul poate fi înțeles de către copii, dacă părinții comunică într-un mod eficient cu aceștia. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt modalitățile prin care copilul tău poate înțelege situația din familia voastră,n fără să sufere prea mult.

 

Vorbiți împreună cu cel mic

parinti divortati
parinti divortati[Sursa foto: freepik]

Dacă separarea este una amiabilă și reușiți să vă înțelegeți, este recomandat să discutați cu cel mic împreună. Este important ca cel mic să înțeleagă punctul de vedere al amândurora, pentru a nu exista neclarități. În acest mod, copilul va realiza că încă există comunicare între voi și că se poate baza pe amândoi părinții.

Fii sincer atunci când cel mic pune întrebări

În mod evident, indiferent dacă este copil sau adolescent, copilul tău va avea o mulțime de întrebări. Este normal acest comportament, deoarece este o veste surprinzătoare și pentru el. Cel mic va crede că viața lui se va schimba complet și de aceea va fi curios să afle ce se va întâmpla. Indiferent ce fel de întrebări va pune, este vital să fiți amândoi sinceri cu el.

Degeaba îți dorești să se simtă bine în momentul în care discutați, dar pe parcurs descoperă că l-ați mințit și l-ați amăgit. Fie că te întreabă aspecte legate de relația voastră, de unde va locui sau cum va petrece timpul cu voi doi, spune-i adevărul.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Explică-i cum va arăta viața lui după această decizie

comunicare despre divort
Comunicare despre divorț[Sursa foto: freepik]

Indiferent de gravitatea divorțului, fie că se desfășoară amiabil la notar sau ajunge în instanță, viața tuturor membrilor familiei se schimbă. Este foarte important ca cel mic să știe de dinainte cum va arăta viața lui. Oricât de mic ar fi, este recomandat să îi explici ce va fi diferit în viața lui din momentul în care vă veți separa, însă trebuie să îl faci să înțeleagă faptul că iubirea voastră pentru el nu se va schimba niciodată.

Copiii care sunt derutați cu privire la viitorul lor după divorț ajung să aibă probleme de comportament pe parcurs și să dezvolte chiar anxietate.

Fii întotdeauna disponibil

În momentul în care un copil află că părinții lui se despart, este copleșitor și dureros. Indiferent de vârstă, situație materială sau caracterul copilului, acesta va simți tristețe și va avea multe întrebări. Chiar dacă ai o viață aglomerată și ești și tu copleșit de situație, trebuie să fii întotdeauna disponibi l pentru cel mic. Î ncearcă să petreci mai mult timp cu el atât în

perioada când abia i-ai spus despre divorț, cât și după ce se întâmplă schimbarea. De asemenea, copilul va avea momente când va fi mai irascibil sau mai tăcut și este bine să îl înțelegi. Indiferent când și ce întrebare îți va adresa, asigură-te că ești totdeauna disponibil pentru un răspuns.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia- stirilekanald.ro

Comunică eficient și cu calm

sfaturi divort copii
Sfaturi atunci când divorțezi[Sursa foto: freepik]

Nu doar ceea ce îi spui este important, ci și modul în care o faci. Este esențial ca atunci când discuți cu cel mic despre acest subiect sensibil, să vorbești cu calm și să ai răbdare cu el. De asemenea, este vital să fii sigur pe ceea ce spui, astfel încât el să vadă că situația este în control. Totuși, este important să nu fii prea emoțional atunci când discuți despre divorț, deoarece copilul trebuie să aibă un suport emoțional și se va întrista dacă te vede și pe tine trist.



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

5 fraze care nu trebuie spuse niciodată partenerului. Ce semnificație negativă au

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies