Cum să faci curat rapid și ușor. Trucurile care te vor ajuta întodeauna

Cum să faci curat rapid și ușor. Trucurile care te vor ajuta întodeauna

Că tot a venit primăvara, atât din punct de vedere calendaristic, cât și din punct de vedere al vremii, Kfetele.ro își prezintă moduri rapide și sigure de ați păstra casa „lună”. Pentru că, nu-i așa, toate ne dorim acest lucru.

Cum să faci curat rapid și ușor. Trucurile care te vor ajuta întodeauna

Cum să faci curat rapid și ușor. Ghidul Kfetele a pornit de la ideea că cele mai practice sunt, absolut întodeauna, cameristele. Ele sunt mereu rapide, iar transformarea camerei nu le ia mai mult de o jumătate de oră.

Încercăm să le dezvăluim secretele, dar trebuie să ținem cont că menajerele profesioniste au și multă practică la activ.

Totuși, suntem ferm convinse că ghidul nostru o să te facă să admiți că ai făcut curat ușor și rapid. 

Cum să faci curat rapid și ușor. Mai întâi, faceţi ordine

Paradoxal față de ce știam, este bine să faci ordine înainte de orice, iar curățenia se face mult mai eficient atunci când lucrurile sunt puse fiecare la locul lor.

Se duce gunoiul, se îndepărtează lenjeria de pat folosită, prosoapele și orice obiecte lăsate în dezordine. Nu uita, baia este prima încăpere în care face ordine. Micile obiecte de menaj trebuie ridicate și puse deoparte atunci când spălăm baia, deoarece există tentația doar să le ridicăm și să le reașezăm pe suprafața spălată și umedă. Acest obicei lasă urme circulare supărătoare și veți curăța mai mult ulterior.

Cum să faci curat rapid și ușor. Cumpără lavete de calitate, nu cârpe

Secretul îndepărtării eficiente a prafului și murdăriei este o lavetă de curățare adecvată. „Microfibra este cea mai bună”, susține administratorul hotelului. Dacă nu aveți una, folosiți o cârpă care este de 100% bumbac – folosiți orice obiect curat și moale, dar neapărat din fibre naturale. Chiar dacă vă tentează să faceți cârpe din tot felul de obiecte vestimentare vechi, ele nu vă vor ajuta la curățenie dacă sunt fabricate din materiale sintetice.

Cum să faci curat rapid și ușor. Trucurile care te vor ajuta întodeauna

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Trucul pentru a face patul rapid constă în etichete

Un pat dublu king size este întotdeauna dificil de făcut și de multe ori ia mult timp. Menajerele și cameristele au secretul lor, se orientează în funcție de etichete. Indiferent ce colțul cu care începeți, se întâmplă să puneți latura scurtă pe lungimea saltelei și va trebui să o luați de la capăt, notează și site-urile de specialitate. Un indiciu bun sunt etichetele, aflate mereu în partea de jos a cearceafului de pat. Dacă e lenjerie king-size, etichetele sunt în stânga, dacă sunt așternuturi quinn-size, în dreapta. Puteți apela la un truc folositor, marcați discret colțurile de jos, dreapta – stânga, și veți face paturile mult mai rapid, fără să pierdeți timp.


Cum să ștergi praful

O idee bună este să folosiți un mic prosop sau o lavetă de dimensiuni mici, care nu va face brațul să obosească. Aspiratul își face și el datoria, dar de multe ori rămâne praf în perdele și prin colțuri, acolo unde nu puteți aspira eficient.

Spălați perdelele periodic și uscați-le atârnate în spații curate, unde nu riscă acumularea de praf. Draperiile sunt mai greu de întreținut decât perdelele simple, iar dacă chiar vreți să scutiți timp, puteți alege storuri romane sau jaluzele verticale ori orizontale. Se curăță mai simplu și mult mai rapid că seturile clasice de perdele și draperii.

Aspirați sau măturați praful înainte de a spăla cu mopul

Este o regulă esențială, întotdeauna îndepărtați praful și murdăria de pe pardoseală, fie că e vorba de gresie, plăci ceramice, dușumea sau parchet. După ce nu mai există deloc praf, este mai simplu să spălați cu mopul, folosind soluția de curățenie adecvată suprafeței, în funcție de material.

Dacă omiteți această etapă și vreți doar să spălați pe jos, veți amesteca particulele de praf cu apă și soluția de curățenie, iar murdăria va fi mult mai greu de îndepărtat. Este indicat să dați cu mopul începând de la un colț îndepărtat al camerei, îndreptându-vă spre ușă.

 

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Produsele de curățat își fac efectul în timp

Amintiți-vă că majoritatea produselor pentru menaj au nevoie de timp pentru a acționa. Dați cu spray pe faianță și gresie iar în timpul în care așteptați să dizolve murdăria, puteți curăța oglinzile, ferestrele sau dulăpiorul pentru medicamente din baie. Apoi puteți freca și îndepărta mult mai simplu murdăria de pe plăcile de faianță sau de pe cadă ori chiuvetă.

Un truc util pentru toate femeile

Probabil de la mama ați învățat să începeți din cea mai îndepărtată parte a încăperii și apoi să vă îndreptați spre ușă, dar cameristele încep insistând în zonele cu trafic intens care au nevoie de curățare mai profundă. Încercați să curățați eventualele pete de pe covor înainte să aspirați. Treceți cu aspiratorul pe sub mobila pe care nu o puteți muta din loc. Dacă puteți deplasa obiectele micuțe de mobilier (noptiere, măsuțe, scaune, mici dulăpioare), înlăturați-le și apoi aspirați praful.

Un ajutor inedit la curățenie: oțetul

Nu există soluții sau prafuri de curățat ideale. Orice marcă alegeți, există murdărie pe care n-o poate înlătura în totalitate. Un ajutor de preț se găsește chiar în bucătăria dumneavoastră: oțetul alb. Umpleți o sticlă cu pulverizator cu apă și oțet, în proporție de o parte oțet și trei părți apă. Curăță excelent rosturile dintre plăcile de gresie, faianță, pete vechi de grăsime și murdărie întărită.

O mică periuță este de folos

Cu siguranță nu aveți nevoie să curățați fiecare centimetru din casa dvs. cu periuța cea mai mică, dar uneori este nevoie de o periuță de dinți veche pentru a curăța mici fisuri și pete din baie. De exemplu, în jurul șuruburilor inferioare ale toaletei se adună murdărie și pentru a o curăța bine trebuie un instrument eficient, iar acesta este o periuță cât mai mică și fină.

Organizarea obiectelor de menaj

Cameristele țin mereu tot ce au nevoie pentru curățenie la îndemână. Dacă ați observat, în hoteluri există acele cărucioare pe rotile în care au tot ce le trebuie pentru menaj: perii, mături, mopuri, găleți și soluții de curățenie. Imitați acest sistem și faceți-vă propria versiune mini.

Umpleți un coș sau o găleată de plastic cu toate materialele de care aveți nevoie pentru a face curat. Un mic cărucior portabil poate îndeplini cu succes acest rol. Dacă aveți un cadru vechi pe rotile, puteți monta pe el o găleată în care să transportați prin toată casa tot ce aveți nevoie: soluţii de spălat, perii, cârpe, mop, etc. Țineți toate uneltele folosite la curățenie mereu în același loc, grupate. Va fi mai ușor să vă organizați curățenia în acest mod.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum arată Andreea Mantea complet nemachiată, după ce ani întregi a avut probleme cu acneea

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Nur Fettahoğlu, care dă viață personajului Özge în serialul Inimă rebelă, pasiune nebănuită! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță dincolo de platourile de filmare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină