Cum să faci diferența între sinuzită și răceală. „Te doare capul când sinusurile sunt pline”

Ce este sinuzita
Ce este sinuzita si cum se manifesta

Citește în rândurile de mai jos care este diferența între sinuzită și răceală, ce este sinuzita, precum și tratament sinuzită cronică.

Doctor Ana Maria Apostol, medic primar OLR, a explicat în cadrul unei emisiuni TV ce înseamnă sinuzita, precum și cum se tratează.

Este foarte de important de știut că această sinuzită este o inflamație a mucoasei respiratorii. Noi, când vine aerul rece asupra noastră și e un aer plin de germeni, de bacterii și de virusuri, ne infectăm și se inflamează toată mucoasa respiratorie.

Noi, când vorbim de mucoasa respiratorie, vorbim de nas, gât și plămâni, dar uităm să menționăm că mai sunt pe lângă nas niște cavități osoase pline cu aer, sinusurile. Aceste sinusuri paranazale în interiorul lor sunt căptușite de o mucoasă respiratorie și când vine germenul asupra noastră intră prin nas și prin niște orificii micuțe care ventilează sinusurile și inflamează și aceste cavități care se află pe lângă sinusuri. Opt cavități sunt: sinusurile maxilare care sunt fix aici, la nivelul obrajilor, sinusurile frontale, deasupra ochilor, sinusurile etmoidale care dor de cele mai multe ori și în spatele ochilor când apare o
durere, acolo sunt sinusurile sfenoidale.

 

Aceste cavități osoase care se dezvoltă la fiecare om diferit în primul rând sunt niște bănuieli că intervin la greutatea craniului, micșorează greutatea craniului. Ne face craniul mai ușor. În al doilea rând, poate să fie tampon pentru structurile moi, când ne accidentăm avem o traumă frontală, nu mai ajunge imediat la vasul de sânge și la nervi.

Și mai are un rol și în imunitatea corpului nostru, pentru că aceste sinusuri sunt acoperite de această mucoasă respiratorie care reacționează la variațiile aerului de afară.

Citește și: Remedii naturale pentru durerile de cap: „La o persoană care este deshidratată poate apărea o durere de cap obișnuită”

Diferenta intre sinuzita si raceala
Diferenta intre sinuzita si raceala explicata de medic[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Deci, dacă asupra noastră va veni aer rece și va veni aer infectat cu bacterii și germeni, și mucoasa sinusurilor reacționează și purifică aerul, încălzește aerul și îl umezește, astfel încât în corpul nostru să ajungă un aer de calitatea pe care o dorim noi”, a dezvăluit medicul specialist în cadrul interviului TV, explicând pas cu pas cum apare sinuzita și când trebuie să ne îngrijoreze acest lucru.

Citește și: Ce leacuri bătrânești te ajută să scapi de tusea seacă

Ce este sinuzita

 

Cât despre modul în care poate fi depistată o sinuzită, trebuie să se țină cont de anumite aspecte pe care medicul le-a explicat pas cu pas. Potrivit medicului, sinuzita este o complicație a răcelii, aflându-se mână în mână cu răceala și are câteva simptome specifice:

Citește și: COVID-19 sau o simplă răceală? Cum facem diferența?!

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

 

Tratament sinuzita cronica
Tratament sinuzita cronica pas cu pas[Sursa foto: Unsplash]

Te doare capul când sinusurile sunt pline ochi cu secreții. În mod normal se creează o sinuzită mai ușoară. Te va durea capul în față, mai ales la nivelul obrajilor și sub ochi, aici sunt durerile în sinuzita acută, când sinusul este plin ochi de secreții. În mod normal, sinuzita este o evoluție a răcelii. Ea vine mână în mână cu răceala și este o complicație a răcelii. Sinuzita se manifestă prin nas înfundat, scăderea mirosului, chiar lipsa mirosului, deci se poate întâmpla nu numai în Covid să avem lipsa mirosului, ci și într-o sinuzită. De asemenea, este o durere de gât permanentă. Sinuzita implică și crearea unei secreții și a unui mucus care curge în spatele nasului. Alunecă în spatele nasului și dă o inflamație și o durere de gât în permanență, o tuse, atunci poți bănui că ai o sinuzită ”, a mai spus medicul specialist.

Citește și: Totul despre meningită, afecțiunea care te poate distruge în 24 de ore

Schemă tratament sinuzită

Sinuzita nu trece la fel de ușor ca o răceală și este nevoie de tratament. Acest tratament al sinuzitei este de lungă durată, de 10-14 zile pentru a trata eficient această inflamație. Este nevoie de antibiotic timp de 10-14 zile. În plus, mai este nevoie de un tratament mucolitic care să dreneze secreția din sinusuri. În cazul în care nu este tratată, sinuzita poate ajunge la ochi, se poate face celulită, mai ales la copii se întâmplă acest lucru sau se poate face abces cerebral, o infecție în creier.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum poți crește imunitatea copilului. „Vaccinarea este un scut!”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies