Cum să faci față anxietății: 5 sfaturi simple

Cum să faci față anxietății: 5 sfaturi simple
Cum să faci față anxietății: 5 sfaturi simple

Provocările vieții de zi cu zi ne pot induce stresul, care, în timp, se poate transforma în anxietate, o stare care ne afectează destul de serios calitatea vieții.

Pentru a face față anxietății și pentru a preveni depresia, este necesar să acționezi, să recurgi la mijloace prin care să-ți gestionezi starea și să o depășești, pentru a prelua controlul asupra propriei vieți.

 

Există mai multe strategii pe care le poți aplica și cu siguranță una dintre ele va funcționa în cazul tău. Iată câteva soluții prin care poți să abordezi anxietatea:

 

Învață să te relaxezi

 

Ai putea să spui că este mai ușor de zis decât de făcut, dar în realitate îți poți induce starea de relaxare destul de simplu, prin diverse metode. Poți să apelezi la remedii, cum ar fi canabidiolul (CBD), care prezintă avantaje dovedite științific în această direcție. Îl poți găsi în farmacii sub diverse forme sau, și mai simplu, îl poți vapa prin intermediul țigărilor electronice.

 

O baie caldă, cu uleiuri esențiale de lavandă, salvie sau ylang ylang, va acționa în mod miraculos. Este important ca în acele momente să te desprinzi de gândurile care te frământă și să te concentrezi pe senzația de plăcere ce ți-o induce aroma care te înconjoară.

 

De asemenea, exercițiile de respirație îți pot induce starea de relaxare, cu condiția să fie corect efectuate. Pe scurt, trebuie să inspiri adânc, activând diafragma, iar apoi să expiri de două ori mai lent decât ai inspirat.

 

Exerciții fizice regulate

 

Sportul stimulează eliberarea de endorfine, substanțe chimice produse în mod natural de sistemul nervos pentru a face față situațiilor de stres. Sunt numite și „substanțe care te ajută să te simți bine”, pentru că acționează ca un stimulent al fericirii. Deci, dacă te confrunți în viața de zi cu zi cu situații care îți pot induce stresul și anxietatea, este ideal să-ți faci o rutină de exerciții fizice. Fie le faci în fiecare dimineață, câte 15-20 de minute, fie îți stabilești un program săptămânal de mers la sală sau pur și simplu poți să ieși cât mai des la plimbări în aer liber, de preferat în parcuri.

 

Socializează

Potrivit healthline.com, petrecerea timpului liber cu prietenii și familia te poate ajuta să gestionezi anxietatea. Socializarea ameliorează stresul. Simplul fapt că te afli în preajma unor persoane dragi îți face bine. Dacă împărtășești ceea ce te frământă cu ele, acest lucru te va elibera de o mare parte din povara pe care o ai pe suflet.

 

Fă pauze

 

Chiar dacă ai multe sarcini și îndatoriri, trebuie să le pui pauză din când în când și să-ți găsești timp să faci ceea ce-ți place. După o zi încărcată poți ieși cu prietenii sau să mergi la shopping, dacă asta te încântă. De asemenea, încearcă să-ți rezervi weekendurile pentru ieșiri și relaxare și să lași deoparte problemele curente.

 

Terapie

 

Trebuie să accepți că sunt situații pe care este foarte greu să le gestionezi singură. Dacă vezi că metodele aflate la îndemâna ta sunt limitate, au efect prea lent și te simți copleșită, este indicat să te adresezi unui psihoterapeut, care va ști să te ajute să-ți rezolvi problemele și să te pună pe direcție. Important este să faci orice îți stă în putere să depășești momentele de anxietate, pentru că, pe termen lung, îți pot provoca neplăceri și mai mari.

Foto: Pexels



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies