Cum sa faci friptura de gasca - perfecta pentru masa de Revelion!

Cum sa faci friptura de gasca - perfecta pentru masa de Revelion!

Daca alegi sa eviti porcul in noaptea dintre ani, aceasta este solutia perfecta pentru tine.

 

Ingrediente:
cca 450 ml suc de portocale
4 cepe arpagic
4 crengute de rozmarin
sare kosher
piper
cateva felii de portocala
230 ml supa de pui
cca 700 gr carne de gasca
Mod de preparare friptura de gasca:
1. Incinge cuptorul la 160 de grade Celsius si muta gratarul cu o treapta mai jos.
2. Amesteca sucul de portocale cu ceapa tocata marunt, rozmarinul, supa de pui si putina sare, intr-o tigaie, la foc mediu.
3. Lasa sa fiarba cateva minute, apoi da focul la minim. Dupa 14-16 minute e gata. Ia de pe foc, scoate crengutele de rozmarin si pastreaza jumatate de sos intr-un vas.
4. Spala carnea de gasca si indeparteaza grasimea, apoi pune-o pe gratarul incins. Bineinteles, trebuie potrivita de sare si piper.
5. La fiecare 30 de minute unge gasca cu sosul pregatit anterior. E gata cam in 2 ore si ceva, cand temperatura interioare ajunge la 80 de grade Celsius.
6. Transfera gasca pe un platou si las-o asa timp de 15 minute. Portioneaza apoi si serveste-o cu sosul pastrat si cu felii de portocala.
Sursa

Ingrediente:

cca 450 ml suc de portocale
4 cepe arpagic
4 crengute de rozmarin
sare kosher
piper
cateva felii de portocala
230 ml supa de pui
cca 700 gr carne de gasca

Mod de preparare friptura de gasca:

1.

Incinge cuptorul la 160 de grade Celsius si muta gratarul cu o treapta mai jos.

2. Amesteca sucul de portocale cu ceapa tocata marunt, rozmarinul, supa de pui si putina sare, intr-o tigaie, la foc mediu.

3. Lasa sa fiarba cateva minute, apoi da focul la minim. Dupa 14-16 minute e gata. Ia de pe foc, scoate crengutele de rozmarin si pastreaza jumatate de sos intr-un vas.

4. Spala carnea de gasca si indeparteaza grasimea, apoi pune-o pe gratarul incins. Bineinteles, trebuie potrivita de sare si piper.

5. La fiecare 30 de minute unge gasca cu sosul pregatit anterior. E gata cam in 2 ore si ceva, cand temperatura interioare ajunge la 80 de grade Celsius.

6. Transfera gasca pe un platou si las-o asa timp de 15 minute. Portioneaza apoi si serveste-o cu sosul pastrat si cu felii de portocala.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat