Crocante, usor gumate la interior si cu gust intens de cacao, sunt un desert de vis, gata cat ai bate din palme!
Ingrediente:
225 g unt, la temperatura camerei
130 g zahar
1 ou mare
2 lingurite esenta de vanilie
350 g faina
un praf de sare
160 g fulgi de ciocolata (se poate folosi si ciocolata maruntita)
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius.
Untul se freaca spuma cu zaharul. Se adauga oul, esenta de vanilie, un praf de sare si se omogenizeaza. Faina se incorporeaza treptat in crema. La final se pun fulgii de ciocolata si se amesteca usor.
Intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt, se formeaza gramajoare din aluat, folosind doua lingurite. (Se pastreaza o distanta de 1 cm intre ele.) Se apasa usor cu fundul unui pahar pudrat cu zahar, pana iau forma unor banuti.
Fursecurile se coc 7-8 minute, pana devin aurii la baza. Cand sunt gata, se scot pe un gratar si se racesc.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro