Aceasta reteta de lipii este de fapt a piadinei romgnole, delicioasa si hranitoare, tocmai buna de umplut cu diverse carnuri fripte, branzeturi, legume, sosuri, salate mixte.
Ingrediente:
500 g faina
200 ml lapte (sau apa)
75 g untura
1 lingurita rasa de sare
un varf de lingurita de bicarbonat (sau o jumatate de lingurita de praf de copt)
Mod de preparare
Intr-un bol cernem faina si in mijlocul ei punem untura moale, sarea si bicarbonatul. Incepem sa framantam adaugand laptele cald, pana ce omogenizam bine compozitia.Daca
Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora.
Apoi impartim coca in 8 bile de 100 g /una si intindem cu sucitorul discuri de 25 cm, presarand din cand in cand faina pe planul de lucru.
Punem pe foc mediu o tigaie antiaderenta si cand s-a incalzit punem cate o lipie si o lasam pe foc cate un minut doua pe fiecare parte.
Imediat ce le scoatem,le punem intre prosoape de bucatarie sa nu se usuce si sa devina crocante iar dupa ce se racesc le pastram in punga de plastic. Pofta buna!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro