Vrei să iți impresionezi oaspeții de acasă cu niste aperitive care să fie delicioase și sănătoase în același timp și care să arate uimitor de bine? Trebuie să încerci atunci rețeta noastră de mini-pizza pregătită doar cu legume. Este un preparat pe care îl poți servi cu succes la petreceri, în special la petrecerile pentru copii.
Cum să faci o mini-pizza la tigaie, cu ciuperci și roșii cherry! Vrei să iți impresionezi oaspeții de acasă cu niste aperitive care să fie delicioase și sănătoase în același timp și care să arate uimitor de bine? Trebuie să încerci atunci rețeta noastră de mini-pizza pregătită doar cu legume. Este un preparat pe care îl poți servi cu succes la petreceri, în special la petrecerile pentru copii.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti mini-pizza la tigaie cu ciuperci și roșii cherry
Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de roșii cherry, o jumătate de cană cu ulei de măsline, 500 de grame de ciuperci mici, pe care să le tai în sferturi, 500 de grame de aluat pentru pizza, o jumătate de cană cu sos de roșii, o cană cu mozzarella rasă,
Citeste si: Cum să prepari o masă deosebită, fără să stai o veșnicie în bucătărie: somon în crustă de parmezan!
Cum pregătești mini-pizza la tigaie cu ciuperci și roșii cherry
Dificultatea de preparare a acestei rețete este una medie. Din ingredientele mai sus menționate poți pregăti 10 porții.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregătește o tavă pe care să o ungi cu puțin ulei. Pe jumătatea acesteia pune roșiile cherry, iar pe jumătatea cealaltă pune ciupercile. Asezonează-le cu sare și piper. Lasă-le la cuptor aproximativ 20 de minute, până când s-au înmuiat. Împarte aluatul pentru pizza în 10 părți egale și întinde fiecare bucată până ce prinde forma necesară pentru pizza. Unge ambele părți ale blaturilor cu ulei de măsline. Coace fiecare blat într-o tigaie timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte, până ce s-au rumenit toate. Unge fiecare blat cu sos de roșii, presară mozzarella și parmezan peste ele și adaugă legumele peste, sub formă de topping. Coace blaturile la cuptor apoi timp de aproximativ 5-10 minute, până ce brânza s-a topit lângă legume. Adaugă la final frunzele de busuioc și fulgii de ardei.