Aceasta reteta de prajitura cu mere este o combinatie simpla si usor de preparat, cu putine calorii.
Ingrediente
2 oua
1/2 cana ulei vegetal (ulei de cocos topit pe bain-merie)
1/2 cana zahar
2 banane medii facute piure
1 lingurita extract natural de vanilie
1/2 lingurita sare
1 cana faina de grau alba
1 cana faina de grau integrala
1 lingurita praf de copt
2 lingurite scortisoara pudra, 1/4 lingurita ghimbir pudra, 1/4 lingurita nucsoara
4 cani mere rase (in functie
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul si tapetati tava de copt cu putin ulei sau unt.
2. Intr-un bol mare se bat ouale, uleiul, zaharul brun, bananele facute piure si extractul de vanilie, timp de 1-2 minute.
3. Intr-un bol mediu se amesteca bine ingredientele uscate (sare, cele doua tipuri de faina, praful de copt si condimentele).
4. Adaugati treptat mixul de faina in bolul cu ouale batute. Se incorporeaza treptat si merele.
5. Compozitia se varsa in tava si se coace aproximativ 45 minute la foc mediu.
Se lasa la racit. Este buna si dimineata cu un pahar de lapte la micul dejun.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro