Nutritionistii spun ca aceasta este un preparat complet, care contine toate categoriile de nutrienti: glucide, proteine si lipide.
Ingrediente:
- un piept de pui,
- 3-4 morcovi mari,
- 2 radacini de patrunjel mari,
- 5-6 cartofi,
- o telina,
- un borcan mare de castraveti murati,
- 500 grame maioneza,
- sare,
- piper,
Legumele si carnea se fierb in apa cu putina sare si dupa ce au fiert se scot si se pun deoparte intr-un castron. Daca le mai lasati in apa, se inmoaie prea tare si salata iese moale. Pana se racesc, se pot taia castravetii cubulete si se pun intr-un lighean, bine storsi in pumn.
La fel se procedeaza cu toate legumele, taindu-le cubuletele de aceeasi marime.
Apoi, se da carnea prin masina de tocat si se adauga la legumele taiate. S adauga sare, piper, cateva linguri de mustar.
Se lasa deoparte si se face o maioneza de aproximativ 500 de grame. Se adauga 3/4 din maioneza in salata si se amesteca bine. Daca mai trebuie, se mai adauga sare.
Dupa ce totul este bine omogenizat, se aranjeaza pe platouri.
Din cantitatea aceasta au ies 3 salate de marime medie. Cu restul de maioneza puteti decora platourile, impreuna cu masline, gogosari sau oua fierte.
Sursa
Ingrediente:
- un piept de pui,
- 3-4 morcovi mari,
- 2 radacini de patrunjel mari,
- 5-6 cartofi,
- o telina,
- un borcan mare de castraveti murati,
- 500 grame maioneza,
- sare,
- piper,
- mustar.
Legumele si carnea se fierb in apa cu putina sare si dupa ce au fiert se scot si se pun deoparte intr-un castron. Daca le mai lasati in apa, se inmoaie prea tare si salata iese moale. Pana se racesc, se pot taia castravetii cubulete si se pun intr-un lighean, bine storsi in pumn.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
La fel se procedeaza cu toate legumele, taindu-le cubuletele de aceeasi marime.
Apoi, se da carnea prin masina de tocat si se adauga la legumele taiate. S adauga sare, piper, cateva linguri de mustar.
Se lasa deoparte si se face o maioneza de aproximativ 500 de grame. Se adauga 3/4 din maioneza in salata si se amesteca bine. Daca mai trebuie, se mai adauga sare.
Dupa ce totul este bine omogenizat, se aranjeaza pe platouri. Din cantitatea aceasta au ies 3 salate de marime medie.
Cu restul de maioneza puteti decora platourile, impreuna cu masline, gogosari sau oua fierte.
Sursa