Iata o reteta de prajitura cu mere rapida si delicioasa, care iti aduce aminte de copilarie.
Ingrediente:
Blat: 7 linguri ulei, 7 linguri lapte, 2 linguri zahar, o jumatate pachet de unt/margarina, un ou, un plic de praf de copt, un praf de sare, faina cat cuprinde.
Umplutura: 2 kilograme de mere, o lingurita de scortisoara macinata, 3 linguri stafide, zahar dupa gust.
Mod de preparare
Merele spalate si curatate de coaja se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Le stoarceti si le amestecati cu scortisoara, stafidele si zaharul dupa gust.
Intr-un bol incapator puneti toate ingredientele pentru aluat si framantati bine pana obtineti un aluat omogen de consistenta moale. Impartiti coca in doua jumatati aproximativ egale.
Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt- daca nu aveti folositi putin unt si faina. Intindeti o foaie din jumatate de aluat astfel incat sa se ridice putin pe peretii tavii de copt. Intindeti uniform compozitia de mere, apoi, intindeti a doua jumatatea de aluat.
Prajitura se coace la foc mic- in cuptorul preincalzit- pana ce va capata o culoarea aurie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: sanatate.bzi.ro