Află din rândurile următoare cum poți să păstrezi ierburile preferate pentru cât mai mult timp, prin transformarea acestora în sare.
Sarea din ierburi este o modalitate excelentă de a păstra ierburile proaspete și de a adăuga aromă mâncărurilor tale. Ierburile conferă un gust și o aromă aparte mâncării, însă, atunci când vine vorba de păstrarea lor cât mai mult timp, majoritatea persoanelor recurg la alternative clasice, cum ar fi congelarea sau uscarea. Cu toate acestea, este important să conștientizăm că transformarea lor în sare din ierburi reprezintă o alternativă excelentă pentru a ne bucura de gustul lor proaspăt cât mai mult timp.
Totodată, este important de precizat că sărurile din ierburi sunt diferite de sarea obișnuită. Ele au efect de finisare al mâncării și se adaugă în ultima parte a asezonării acesteia.
Instrucțiuni pentru prepararea sării din ierburi
Citește și: Turmericul: Beneficiile sale uimitoare și modalități creative de a-l adăuga în mâncare
Citește și: 4 Tipuri de dressing pentru salata ta de legume
Ingrediente:
- o cană de ierburi;
- ¼ cană de sare.
Atunci când vine vorba de sarea din ierburi, există o varietate largă de ierburi de unde poți alege, în funcție de preferințe.
Astfel, poți să optezi între busuioc, rozmarin, cimbru, pătrunjel, mărar, salvie, oregano, coriandru sau chiar să le combini. Pe lângă ierburile preferate, trebuie să adaugi și sare. Aceasta este recomandat să fie una grunjoasă sau sare de mare pentru o textură mai bună, dar poți folosi și sare fină.Pentru un plus de aromă și savoare, poți adăuga și următoarele ingrediente:
- Ingrediente proaspete – căței de usturoi, coaja de lămâie, ghimbir etc.
- Condimente uscate – chimen, fenicul, piper negru, turmeric etc.
Echipament necesar:
Pentru pregătirea sării din ierburi, ai nevoie de următoarele ustensile:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- blender sau robot de bucătărie;
- tavă de copt;
- hârtie de copt;
- borcane sau recipient ermetice pentru depozitare.
Mod de preparare:
Primul pas în procesul de preparare constă în pregătirea ierburilor. Astfel, înainte de toate, spală ierburile pentru a îndepărta orice murdărie sau impurități. Ulterior, usucă ierburilor complet cu ajutorul unui prosop de bucătărie sau a unui șervet de hârtie. Este important ca ierburile să fie complet uscate pentru a preveni formarea de mucegai.
Următorul pas constă în măcinarea ierburilor și a sării.
După ce ai amestecat sarea cu ierburile, acestea trebuie uscate. Tapetează o tava cu hârtie de copt și pune amestecul uniform în tavă.
Dacă nu vă grăbiți, puteți aștepta 2 ore sau peste noapte, pentru ca sarea să se usuce în mod natural. De asemenea, puteți să o uscați și cu ajutorul cuptorului. Încălzește cuptorul la 75-100 de grade Celsius și coace amestecul în cuptor timp de aproximativ 30-60 de minute, sau până când ierburile sunt complet uscate. Amestecă ocazional pentru a asigura uscarea uniformă. Ai grijă să nu arzi ierburile.Ulterior, lasă amestecul să se răcească complet și odată răcit, dacă îți dorești o textură mai fină a acestuia, îl poți mixa din nou. Apoi, transferă sare cu ierburi în borcane sau recipiente ermetice și depozitează-le într-un loc uscat și răcoros.
Modalități de utilizare a sării din ierburi în bucătărie
Sarea din ierburi este un condiment versatil și poate fi folosită într-o varietate de preparate pentru a adăuga un plus de savoare mâncărurilor tale.
Aceasta poate fi folosită pentru condimentarea mâncării, în special pentru carea de pui, porc, vită sau miel. Presară sarea din ierburi pe carne înainte de gătit pentru a intensifica aromele. Funcționează bine pentru grătar, prăjire sau coacere.
De asemenea, funcționează foarte bine și în cazul legumelor prăjite. Presară sarea din ierburi pe legumele prăjite, cum ar fi cartofii, morcovii, dovleceii sau sparanghelul, pentru a le îmbunătăți gustul.
Sarea din ierburi poate fi folosită și în procesul de preparare al supelor și ciorbelor, dar și în cazul pastelor și al orezului.