Aceste savarine sunt usor de facut, asa ca le poti prepara chiar la tine in bucatarie.
Ingrediente
ALUAT
faina 250 g
drojdie 15 g
lapte 200 ml
oua 1 buc
zahar 20 g (o lingura)
ulei 30ml
sare 5 g
coaja lamaie
SIROP:
zahar 280 g
esenta rom
apa 400 ml
DECOR:
frisca 200ml
vanilie
jeleu sau gem de care va place
Mod de preparare
1)se prepara un aluat dospit de consistenta curgatoare
2) se lasa sa dospeasca
3)se ung formele de savarina
4)se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca
5)se coc la foc potrivit
6)se lasa sa se raceasca 12 ore
7)se insiropeaza in sirop cald
8)pentru aspect se aseaza cu baza ca fata
9)se dasupra cu jeleu
10)se taie un capacel subtire
11)se ridica capacelul si se orneaza cu frisca
Sursa: ReteteCulinare.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro