Cum să faci ținute drăguțe cu ceea ce ai deja

cum sa faci tinute cu hainele pe care le ai
Cum să faci ținute drăguțe cu ceea ce ai deja

Câteodată, putem să nu avem inspirația necesară să facem o ținută potrivită pentru noi. Însă știai cum o poți pune cap la cap, cu ceea ce ai deja?

Află din rândurile următoare, care sunt pașii pe care îi ai de urmat, pentru a realiza faptul că poți avea nenumărate ținute de purtat, doar cu hainele pe care le ai, în prezent, în garderoba ta.

 

1. Organizează-ți dulapul

Simpla rearanjare a modului în care îți organizezi hainele în dulap, poate să îți ofere mai multe opțiuni de ținute.

Mulți dintre noi cumpără hainele așa cum au fost prezentate în magazin și apoi le agățăm în dulap așa cum sunt, împreună. Dar poți schimba asta reorganizând dulapul tău. Începe prin a scoate tot din dulap. Apoi, când pui articolele înapoi, sortează-le pe categorii: tricouri, rochii, cămăși, pulovere, pantaloni, blugi, fuste, pantaloni scurți, jambiere etc. Apoi, în cadrul fiecărei categorii, aranjează hainele după culoare, de la nuanțele cele mai deschise la cele mai închise.
Această abordare îți permite să vizualizezi fiecare articol pe categorii și nu doar ca parte a unor ținute prestabilite. Astfel, dulapul tău va deveni mai organizat și vei putea crea mai ușor combinații noi de haine.

Citește și: Descoperă-ți feminitatea. Obiceiurile doamnelor care emană eleganță

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

ce este garderoba capsula
Cum să faci ținute drăguțe cu ceea ce ai deja[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tunsoarea fluture rămâne la modă. Idei pentru păr lung, mediu și scurt

2. Îndepărtează hainele pe care nu le porți

Regula 80/20  sugerează că 20% dintre hainele tale sunt purtate 80% din timp, în timp ce restul de 80% doar ocupă spațiu în dulap. În timp ce îți reorganizezi garderoba pe categorii și tipuri, ia-ți un moment să analizezi fiecare articol vestimentar.

Întreabă-te:

  • Când am purtat ultima dată acest lucru? Dacă a trecut mai mult de un an, ar fi bine să scapi de el.
  • Îmi vine bine? Unele haine care ți-au plăcut în cabina de probă s-ar putea să nu fie la fel de confortabile acasă. Dacă nu îți vin, renunță la ele.
  • Are nevoie de reparații? Dacă ai o fustă cu fermoar rupt, o cămașă fără nasture, un tricou pătat sau blugi cu o gaură și nu ai avut timp să le repari, mai bine scapi de ele.
  • Îmi place cum arăt în ea? Chiar dacă o piesă are valoare sentimentală sau a fost un cadou special, dacă nu îți place cum arăți când o porți, nu merită să fie în dulap.
  • Se potrivește cu stilul meu de viață actual? Dacă ai trecut de la un loc de muncă de birou la a lucra de acasă, scapă de hainele care nu se mai potrivesc cu stilul tău de viață actual.
  • Funcționează cu alte articole din dulap? Dacă nu poți combina această îmbrăcăminte cu cel puțin trei alte articole din dulap, renunță la ea.

Încearcă să vezi câte combinații diferite poți crea cu hainele pe care le ai deja. Începe cu o cămașă și analizează care dintre pantalonii tăi se potrivesc cu ea. Adaugă apoi un pulover, o jachetă din denim sau un blazer și ai deja patru opțiuni de ținute diferite! Repetă acest proces și cu alte cămăși. Pe măsură ce îți compui ținutele, fă și câteva fotografii pentru a le avea ca referință.

Nu uita să verifici și pantofii și accesoriile, deoarece acestea pot transforma rapid și ușor orice ținută.

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

garderoba capsula
Cum să faci ținute drăguțe cu ceea ce ai deja[Sursa foto: freepik]

3. Ia notițe

Pe măsură ce creezi ținute cu hainele pe care le ai, s-ar putea să observi că îți lipsesc anumite piese esențiale din garderobă. De exemplu, s-ar putea să realizezi că ți-ar prinde bine un tricou alb, o pereche de tocuri negre, un blazer sau o curea. Acesta este momentul perfect să te gândești la ce îți mai lipsește pentru a-ți completa garderoba. Aceste articole sunt esențiale și se potrivesc cu multe dintre hainele pe care le ai deja. Piesele lipsă îți pot îmbunătăți considerabil ținutele, oferindu-ți mai multe opțiuni de combinare. Când identifici aceste lipsuri, notează-le și, la următoarele cumpărături, caută aceste articole esențiale care vor construi o garderobă mai versatilă și mai bine organizată.

garderoba capsula 2024
Cum să faci ținute drăguțe cu ceea ce ai deja[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Tunsoarea fluture rămâne la modă. Idei pentru păr lung, mediu și scurt

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Schimbare radicală de look pentru Antonia. Artista a atras atenția cu această culoare neașteptată: "O doamne te-ai vopsit!"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Frumoșii actori Ilayda Sezgin și Recep Usta, din serialul Totul pentru familia mea, formează un cuplu dincolo de platourile de filmare! Iată cum au fost surprinși cei doi îndrăgostiți

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies