Cum sa faci tort de ciocolata pentru masa de Craciun! E simplu!

Cum sa faci tort de ciocolata pentru masa de Craciun! E simplu!

Daca vrei sa mananci ceva bun in aceste zile de sarbatoare, prepara acest tort.

 

Pentru blat avem nevoie de 200 grame de faina, sase oua, 150 grame zahar, 150 grame de miez de nuca, 100 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, zahar vanilat, un praf de sare. Pentru crema avem nevoie de 200 grame de ciocolata, 500 de grame de frisca lichida, o lingura de granule de gelatina, 200 de grame de miez de nuca macinata. Pentru sirop avem nevoie de 100 grame de zahar, 100 ml de apa, patru linguri de rom, zahar vanilat. Pentru glazura avem nevoie de 200 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, doua linguri cu lapte.
Mod de preparare: Amesteca untul cu zaharul, adauga ouale, miezul de nuca tocat, ciocolata topita, zahar vanilat si sare. Amesteca cu telul intr-un vas pus in bain-marie. Adauga faina si omogenizeaza compozitia amestecand foarte usor. Toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si da blatul la cuptor 30-45 de minute.
Lasa blatul sa se raceasca si apoi insiropeaza-l (fierbe siropul la foc mic, 15 minute!).
Amesteca cu mixerul, intr-un vas pus pe foc, in bain-marie, ingredientele pentru crema, mai putin nuca. Cand crema este legata, adauga nuca. Intinde crema de blat si monteaza tortul. Topeste ciocolata, adauga untul si laptele, toarna uniform pe suprafata tortului din centru catre exterior. Tortul trebuie tinut doua ore in frigider inainte de a fi servit.
Sursa

Pentru blat avem nevoie de 200 grame de faina, sase oua, 150 grame zahar, 150 grame de miez de nuca, 100 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, zahar vanilat, un praf de sare. Pentru crema avem nevoie de 200 grame de ciocolata, 500 de grame de frisca lichida, o lingura de granule de gelatina, 200 de grame de miez de nuca macinata.

Pentru sirop avem nevoie de 100 grame de zahar, 100 ml de apa, patru linguri de rom, zahar vanilat. Pentru glazura avem nevoie de 200 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, doua linguri cu lapte.


Mod de preparare: Amesteca untul cu zaharul, adauga ouale, miezul de nuca tocat, ciocolata topita, zahar vanilat si sare. Amesteca cu telul intr-un vas pus in bain-marie. Adauga faina si omogenizeaza compozitia amestecand foarte usor. Toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si da blatul la cuptor 30-45 de minute. Lasa blatul sa se raceasca si apoi insiropeaza-l (fierbe siropul la foc mic, 15 minute!). 

Amesteca cu mixerul, intr-un vas pus pe foc, in bain-marie, ingredientele pentru crema, mai putin nuca. Cand crema este legata, adauga nuca. Intinde crema de blat si monteaza tortul. Topeste ciocolata, adauga untul si laptele, toarna uniform pe suprafata tortului din centru catre exterior. Tortul trebuie tinut doua ore in frigider inainte de a fi servit.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat