Aflaţi din rândurile următoare care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgeţi atunci când vreţi să vă faceţi o schimbare de look.
Bretonul poate fi o schimbare interesantă, pentru orice femeie care îşi dorește o altă înfățișare, pentru o scurtă perioadă de timp. Femeile sunt mereu în căutarea unor schimbări care să le pună trăsăturile în valoare. De cele mai multe ori, acestea fac schimbări radicale, în privința tunsorii sau a culorii părului. Cea mai deasă schimbare pe care o fac este de a-şi face breton.
Cum să îţi faci singură breton
Citește și: Cum ne aranjăm părul ca să fim mai feminine
Citește și: Cum ne menținem părul sănătos cu ajutorul măștilor și tratamentelor
„Foarte multe fete, după ce ies dintr-o relație, le bate gândul să-şi facă breton. Să facă o schimbare! Avantajul unui breton bine făcut, este acela că...
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: 4 tunsori pentru păr mediu pe care să le încerci în 2023
„Sunt mai multe elemente, atunci când te hotărăști să-ţi faci un breton. În primul rând contează textura părului tău. Adică dacă nu vrei să te coafezi zilnic, trebuie să ţii cont de acest lucru. Apoi, forma feţei... este nevoie să vezi cum este forma frunții, cum este plantația părului şi până unde merge în faţă. De asemenea, cât par ai la dispoziție pentru crearea unui breton. Uneori vrei să faci breton, dar nu ai suficient păr.”
Înainte de a începe procedura pentru tăierea bretonului, trebuie să separați părul. Bretonul ce urmează a fi făcut trebuie să aibă părul selectat într-un triunghi, care se va împarți în două părţi. Conform recomandării specialistului în domeniu, este bine ca bretonul să aibă în plus încă două degete peste lungimea pe care o doriţi.
Câte tipuri de breton există
Citește și: Totul despre Wet Look, o coafură prefectă pentru covorul roșu
Sunt foarte multe tipuri de breton. Există:
- micro bretonul
- bretonul folosit de fotomodelele de pe podiumul marilor case de modă
- bretonul french (tăietura este undeva la mijlocul nasului)
Colțul final al bretonului trebuie să vină deasupra sprâncenei superioare (în unghiul ei cel mai înalt), în niciun caz unde se termină sprânceana.
Evitați acel unghi pentru a nu avea un breton, pe care cu siguranță, îl puteți asemăna în termeni populari „acoperiș” sau „pâlnie”. Dacă respectați acești pași, veți avea un breton perfect.„Cea mai simplă manieră de a face bretonul este să separi părul din fața frunții. El trebuie să fie într-un triunghi şi doar pe această formă lucrezi. Îl separi în funcție de plantația părului şi apoi trebuie să tai în aceeași linie, în care ai separat părul. Tăietura trebuie să fie oblică şi nu dreaptă. Respecți cărarea, acolo unde ai separat părul. După ce ai tăiat prima parte a bretonului, o tai şi pe a doua. Dacă bretonul este foarte gros trebuie să îl subțiezi puțin. Vei face asta cu o foarfecă de filat. Recomandarea este să faci bretonul la un specialist în înfrumusețarea părului şi să îl întreții acasă. De obicei, el va crește destul de rapid, în jur de trei săptămâni. Dacă vreți să vă faceți un breton şi să vă retușați acasă, recomandarea mea, este să lăsați două degete mai lung decât ați vrea să fie el, ca să nu vă chinuiți. Acest sfat este bun, mai ales dacă părul este ondulat, pentru că el se va duce foarte sus. Lăsați, deci două degete la lungimea bretonului, pentru că este mai simplu de tuns decât de pus la loc.” a spus Sorin Stratulat.