Nu este deloc treaba usoara sa obtii cozonacul perfect, care sa nu cada greu la stomac. Iata ce ai de facut.
1. Inainte de a te apuca de pregatit cozonacii, ai grija ca in bucatarie sa fie cald.
2. Faina trebuie sa fie de grau, de buna calitate, bine cernuta si tinuta la loc cald si uscat cu cateva zile inainte de a prepara cozonacii.
3. Vasul in care se pregateste cozonacul trebuie sa fie cald.
4. Tot la temperatura camerei trebuie sa fie si ouale si laptele, iar drojdia neaparat proaspata.
5. Cu cat framanti mai mult aluatul de cozonac cu atat iese mai pufos, dar nu rupeti coca in timpul framantatului.
6. Opareste nuca. Astfel isi mareste volumul si isi pierde gustul amarui.
7.
Daca in cozonac adaugi o lingura de untura, cozonacul va iesi mult mai fraged.
8. Nu este recomandat sa pui toate albusurile in cozonac, pentru ca il intaresc si il usuca mai repede.
9. Nu se pune sare in maiaua de cozonaci.
10. Cuptorul nu trebuie sa fie prea tare incins la inceput, deoarece caldura mare produce imediat o crusta la suprafata aluatului.
Aceasta crusta impiedica cresterea normala, cozonacul nu creste, va ramane cleios.
11. La inceputul coacerii focul trebuie sa fie mai domol, cam ½ de ora, si potrivit de tare in tot restul timpului.
12. Nu se tin cozonacii la cuptor mai mult decat trebuie, cel mult o ora.
13. Daca ai cuptor pe gaz, adaugă pe raftul de jos o tava cu apa.
Temperatura ridicata nu va ajunge brusc la cozonac si acesta se va coace mult mai bine.
14. Unge cozonacul cu galbenus de ou si lapte, peste care presari zahar tos, cu cateva minute inainte de a-l scoate din cuptor. Va face o crusta frumoasa la sfarsit.
15. Cozonacii se scot mai usor din forme, daca dupa ce-i scoti din cuptor, pui peste ei imediat un prosop inmuiat in apa rece si stors bine.
Sursa
1. Inainte de a te apuca de pregatit cozonacii, ai grija ca in bucatarie sa fie cald.
2. Faina trebuie sa fie de grau, de buna calitate, bine cernuta si tinuta la loc cald si uscat cu cateva zile inainte de a prepara cozonacii.
3. Vasul in care se pregateste cozonacul trebuie sa fie cald.
4.
Tot la temperatura camerei trebuie sa fie si ouale si laptele, iar drojdia neaparat proaspata.
5. Cu cat framanti mai mult aluatul de cozonac cu atat iese mai pufos, dar nu rupeti coca in timpul framantatului.
6. Opareste nuca. Astfel isi mareste volumul si isi pierde gustul amarui.
7. Daca in cozonac adaugi o lingura de untura, cozonacul va iesi mult mai fraged.
8.
Nu este recomandat sa pui toate albusurile in cozonac, pentru ca il intaresc si il usuca mai repede.
9. Nu se pune sare in maiaua de cozonaci.
10. Cuptorul nu trebuie sa fie prea tare incins la inceput, deoarece caldura mare produce imediat o crusta la suprafata aluatului. Aceasta crusta impiedica cresterea normala, cozonacul nu creste, va ramane cleios.
11. La inceputul coacerii focul trebuie sa fie mai domol, cam ½ de ora, si potrivit de tare in tot restul timpului.
12. Nu se tin cozonacii la cuptor mai mult decat trebuie, cel mult o ora.
13. Daca ai cuptor pe gaz, adaugă pe raftul de jos o tava cu apa. Temperatura ridicata nu va ajunge brusc la cozonac si acesta se va coace mult mai bine.
14. Unge cozonacul cu galbenus de ou si lapte, peste care presari zahar tos, cu cateva minute inainte de a-l scoate din cuptor. Va face o crusta frumoasa la sfarsit.
15. Cozonacii se scot mai usor din forme, daca dupa ce-i scoti din cuptor, pui peste ei imediat un prosop inmuiat in apa rece si stors bine.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro