Orezul perfect poate fi de cele mai multe ori greu de obținut, chiar dacă folosim o oală foarte bună, tot există riscul ca acesta să se lipească și să nu fie cel mai plăcut.
Orezul este un fel de mâncare foarte ușor și rapid de preparat, iar pe lângă aceste lucruri este și foarte sănătos. El se poate servi simplu sau în combinație cu legume sau carne.
Citește și: Rețetă de Brioșe cu cremă de unt de arahide. Surprinde-ți partenerul de Valentine’s Day!
Trucul prin care orezul nu se mai lipește de oală
Nu este un secret pentru nimeni rețeta pentru orez, dar cu toate acestea, se poate întâmpla ca el să se lipească de oală și gustul, dar și aspectul să ia o întorsătură neașteptată.
Atunci când vine vorba despre prepararea lui, bucătarii pricepuți au un truc foarte folositor, iar dacă vei ține cont de el, orezul tău nu se va mai lipi de oală, iar textura lui va arăta surprinzător de bine.
Bucătarul indian Monisha Bharadwaj a elucidat unul dintre secrete și a explicat și fiecare pas în parte.
Metoda de absorbție este foarte benefică și face ca orezul să nu se mai lipească de oală, iar pe lângă asta, oferă o textură fină și pufoasă.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„Pregătesc orezul folosind metoda de absorbție. Se ia o măsură de orez și de două ori cantitatea de apă în volum. Rezultatul este perfect”, spune expertul.
De câte ori trebuie să speli orezul înainte de a-l pune la fiert
Un alt truc se bazează pe cantitatea de apă și de orez. Trebuie să fii foarte atent la cât orez pui înainte să se fiarbă și este indicat să fie o cană.
Pe lângă acest lucru, este important ca orezul să se spele înainte de a fi pus la fiert, iar conform spuselor bucătarului Indian, trebuie spălat de patru ori.„Aburul este cel care va găti orezul. Orezul va absorbi tot lichidul. Amestecă orezul spălat și apa în oală și mărește focul. Când orezul ajunge la punctul de fierbere, amestecă-l bine. Apoi redu focul și pune capacul pe oală”, a
Ce nu trebuie să faci după ce orezul a fiert
Capacul de la oală nu trebuie să fie deschis de prea multe ori, în timp ce orezul fierbe. În același timp, în momentul în care focul s-a oprit, acesta nu trebuie scos direct. Bucătarul recomandă ca orezul să mai stea aproximativ zece minute până poate fi servit.
La sfârșit vei realiza că orezul va fi pufos, iar boabele vor fi separate, fără a exista posibilitatea de a se lipi între ele.
Citește și: Rețetă de Spaghete cu cârnăciori Chorizo. Valentine’s Day este mai aproape decât crezi!