Iată cum poți obține un ou prăjit perfect!
Deși pare simplu să prăjești un ou, unii oamenii se feresc de acest lucru, pentru că este destul de dificil ca ouăle să iasă perfect, moi, pufoase, dar mai ales gustoase.
Cum se prăjește un ou ochi perfect
Pentru ca oul ochi să iasă perfect, trebuie respectată o regulă de bază: folosiți o tigaie antiaderentă!
Astfel, oul nu se lipește de cratiță.
Cum să faci un ou prăjit perfect
Citeste si: Cum să consumi roşiile pentru a avea o piele superbă
Este cel mai frecvent mod de a pregăti ou ochi.
În timp ce albușul se coagulează complet, gălbenușul rămâne semilichid, asemănător cu oul fiert, însă mult mai bun la gust.
Mod de preparare
Se topește un cubuleț de unt într-o tigaie și se lasă la încins.
Apoi se sparge oul și se trântește în untul topit timp de 20 de secunde, până când albușul capătă culoarea albă.
Se toarnă deasupra lui o lingură de apă rece și se pune repede capacul.
Se lasă la foc mic timp de 3 minute și după ce s-a evaporat apa, se ia oul cu ajutorul unei spatule cu marginea ascuțită și se așază pe o farfurie întinsă, alături de felii
de brânză și roșii cherry.Ouă ochiuri cu gălbenușul în partea de sus
Citeste si: CITEȘTE: Cum se face prăjitura PANNA COTTA. Ingrediente și mod de preparare
Ou ochi prăjit pe ambele părți
Ouăle prăjite pe cele două părți sunt bine pătrunse și au un gust extraordinar, fiind preferate în special de tineri.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Deși aparent sunt simplu de preparat, ouăle gătite astfel necesită o atenție sporită deoarece, pe ambele fețe, trebuie să fie la fel de bine făcute și să aibă un aspect plăcut.
Este foarte important felul în care se întoarce oul cu gălbenușul în jos.
Regula de bază este ca oul să fie întors cu gălbenușul în jos în momentul în care albușul s-a coagulat în totalitate.
Pentru un gust deosebit, după ce s-a prăjit pe ambele părți, presărați piper mozaic și puțin cimbru, puneți capacul și lăsați-l la aburit timp de 1-2 minute.
Se servesc alături de pâine prăjită și gogoșari sau castraveți murați.
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe burta prefiartă
Ouă ochiuri preparate fără ulei
Se pune o tigaie antiaderentă pe foc, iar când aceasta s-a încins, spargeți ouăle, astfel încât să sfârâie la contactul cu teflonul.
Se pune capacul şi se lasă aproximativ 2-3 minute, până când gălbenuşul s-a întărit pe jumătate. Dacă este lăsat prea mult, acesta îşi pierde calitățile nutritive.
Se știe că gălbenuşul de ou conține proteină de cea mai bună calitate.
Fiind un pic mai uscat, se servește alături de un pahar de lapte proaspăt sau de iaurt natural de capră.
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe vița de vie. Beneficiile frunzelor de viță de vie
Ouă ochiuri pregătite la cuptor
Pentru un mic dejun inedit, se pregătesc ouă ochiuri în rondele de ardei gras roșu.
Se taie rondele de ardei și se așază pe tava de cuptor care a fost unsă în prealabil cu unt de masă.
Se bagă la cuptor timp de 15-20 de minute până când se înmoaie ardeiul și oul se încheagă, după gust.
Se scot din cuptor pe un platou și se ornează cu pătrunjel proaspăt.
Se servesc alături de măsline negre mari și un pahar cu suc natural de portocale.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp fierb ardeii umpluți
O legendă spune că legiunile romane care plecau în războaie erau hrănite cu un ou și un măr pe zi.
Explicația:
Oul este bogat în nutrienți, proteine, vitamine și minerale alături de grăsimi valoroase, bine echilibrate, însă nu conține vitamina C și fibre.
Astfel că, acest minus poate fi completat cu un măr.
„Un ou și un măr pe zi- regim militar de criză.
Eu cred cu tărie că mâncăm prea mult, sau mai bine zis prea des dacă afirmi că ai numai 2 mese pe zi riști să fii etichetat drept neinformat și dezechilibrat, iar cu o masă pe zi esti de-a dreptul inconștient.
De curând am auzit o poveste cum că soldații legiunilor romane, atunci când plecau în razboaiele de cucerire, primeau ca hrană zilnică un măr și un ou. În prima instanță mi s-a părut neverosimil, nu-mi puteam imagina miile de găini ouatoare care însoțeau armata pentru a asigura rația zilnică. Apoi m-am gândit că povestea are un sâmbure de adevăr, chiar se poate trăi cu un ou și un măr pe zi.
Oul este o esență de nutrienți, un concentrat de proteine, vitamine și minerale alături de grăsimi valoroase, totul în raport optim, astfel încât să fie ușor de absorbit și bio eficient la maxim în organism. Un singur lucru nu are oul: fibre și vitamina C. De aceea probabil a apărut mărul în ecuatie. Un strop de glucide alături de fibrele solubile din compoziție, fac din măr alimentul banal care echilibrează dieta.
Nu știu câtă putere de luptă avea un soldat cu o rație de 200 calorii/zi, dar pot să spun că de foame nu murea. Și unde mai pui că fibrele solubile din măr au și efect prebiotic, adică nu sunt digerabile, dar ajung în colon unde hrănesc flora bacteriană benefică. Deci și tranzitul și imunitatea au de câștigat.
Și dacă tot e vară și vrem să ne ajustăm rapid silueta, mă gândesc că dieta soldaților romani poate fi o idee. Acum fiecare cum îl țin puterile și nervii, însă mesajul meu e unul simplu: nu vă fie frică să mâncați puțin- dacă un soldat supraviețuia cu așa un regim, noi n-o să murim de înainte și nici anemici n-o să devenim dacă avem o alimentație frugală…de vară”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.