Acest tort sanatos este foarte delicios si usor de preparat. Nu este gatit termic si nu contine lapte, oua si zahar.
Ingrediente pentru blat
4 cani curmale
2 ani caju sau alune
2 cani nuci
1 cana de unt de arahide sau de migdale
trei sferturi de cana de pudra de cacao
1 lingurita de esenta de vanilie
1 praf de sare
Ingrediente pentru crema
3 cani curmale
1 cana si jumatate de
caju
2-3 cani de apa
6 linguri de pudra de cacao
1 lingurita de esenta de vanilie
jumatate de lingurita de sare
Mod de preparare blat
Se macina nucile intr-un robot, apoi se adauga curmalele fara samburi si se mixeaza pana cand se obtine un aluat lipicios.
Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza pana cand se obtine un aluat omogen. Apoi, aluatul se imparte in trei si se modeleaza in bile mari. Puneti cate o bila in cate o forma de tort sau o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si apasati pana cand se obtine o suprafata uniforma. Puneti cele trei blaturi la cuptor timp de 10 minute pentru a se fixa forma, apoi se scot din tava si se aseaza pe platouri.
Mod de preparare crema
Se pun toate ingredientele, incepand cu apa, intr-un robot si se mixeaza pana se obtine o pasta fina, omogena. Daca ti se pare ca are o textura prea granulara, se mai adauga 1 cana de apa. Se pune crema la frigider 20 de minute, apoi se intinfe cate un strat pe fiecare blat, pastrand indeajuns de mult crema pentru a decora tortul si la exterior.
Se poate orna cu ciocolata neagra rasa sau cu fructe uscate, seminte, samburi sau fructe proaspete.
Sursa: Lataifas.ro
Ingrediente pentru blat
4 cani curmale
2 ani caju sau alune
2 cani nuci
1 cana de unt de arahide sau de migdale
trei sferturi de cana de pudra de cacao
1 lingurita de esenta de vanilie
1 praf de sare
Ingrediente pentru crema
3 cani curmale
1 cana si jumatate de caju
2-3 cani de apa
6 linguri de pudra de cacao
1 lingurita de esenta de vanilie
jumatate de lingurita de sare
Mod de preparare blat Se macina nucile intr-un robot, apoi se adauga curmalele fara samburi si se mixeaza pana cand se obtine un aluat lipicios. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza pana cand se obtine un aluat omogen. Apoi, aluatul se imparte in trei si se modeleaza in bile mari.
Puneti cate o bila in cate o forma de tort sau o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si apasati pana cand se obtine o suprafata uniforma. Puneti cele trei blaturi la cuptor timp de 10 minute pentru a se fixa forma, apoi se scot din tava si se aseaza pe platouri.
Mod de preparare crema Se pun toate ingredientele, incepand cu apa, intr-un robot si se mixeaza pana se obtine o pasta fina, omogena.
Daca ti se pare ca are o textura prea granulara, se mai adauga 1 cana de apa. Se pune crema la frigider 20 de minute, apoi se intinfe cate un strat pe fiecare blat, pastrand indeajuns de mult crema pentru a decora tortul si la exterior. Se poate orna cu ciocolata neagra rasa sau cu fructe uscate, seminte, samburi sau fructe proaspete.
Sursa:
Lataifas.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro