Frumusetea nu trebuie sa vina din chimicale imbuteliate sau din substante ale caror nume abia poti sa le pronunti.
De multe ori, nu numai ca te forteaza sa scoti foarte multi bani din buzunar, dar iti pot provoca iritatii, roseata sau alte probleme ale pielii. Cum ar fi daca ritualul tau de frumusete ar include produse bio si naturiste la preturi avantajoase? Pielea ta merita o ingrijire delicata. Citeste in continuare pentru a afla cum sa alegi produsele naturiste perfecte pentru pielea ta.
Citeste cu atentie eticheta
Cand incerci sa alegi crema de fata potrivita (sau orice alt produs), citeste bine eticheta. Vei gasi acolo toate informatiile de care ai nevoie, inclusiv lista cu substantele de care sa te feresti. Incearca sa eviti produsele care au in componenta lor parabeni, uleiuri minerale sau arome artificiale. Poti oricand sa faci o cautare pe Google pentru o lista completa, insa aceste trei substante sunt cele care iti ranesc cel mai mult pielea.
Citeste review-uri
Nu strica sa te informezi pe internet inainte sa iesi la cumparaturi. Daca ai ochit un produs, da fuga la calculator si cauta-l pe Google pentru a afla ce parere au ceilalti clienti. Este iubit producatorul? Sunt produsele testate si manufacturate prin metode etice? Le pasa de clientii lor si se straduiesc sa le ofere cele mai sanatoase produse? Daca raspunsul la toate aceste intrebari este “da”, nu ezita sa cumperi.
Certificari si ambalaj
Inainte sa platesti pentru un produs, studiaza cu atentie ambalajul. Alege unul cu recipient de sticla neagra pentru ca va prelungi durata de viata a produsului si se recicleaza mai usor. Asigura-te ca firma se lauda si cu cateva certificari care vor fi afisate pe ambalaj. “Fara gluten”, “Vegan”, “Nu a fost testat pe animale” sau “Produs Organic Certificat” sunt cateva dintre aceste sigilii ale calitatii.
Evita aromele artificiale
Majoritatea aromelor din produsele de infrumusetare pe care le folosesti in fiecare zi sunt derivati artificiali din petrol si gudron de carbune. Acestea includ substante volatile care sunt strans legate de anumite tipuri de cancer, defecte ale embrionului sau afectiuni ale sistemului nervos central. In plus, aproape toate companiile le numesc “ingrediente secrete” pentru a evita sa le afiseze pe eticheta.
Cum sunt crescute si recoltate ingredientele
Te-ai intrebat vreodata de ce legumele crescute in propria gradina au un gust mult mai bun decat cele cumparate de la supermarket? Asta pentru ca plantele nu sunt fortate sa creasca intr-un mediu nepotrivit si nu sunt folosite nici ingrasaminte artificiale sau pesticide pentru a le ajuta sa creasca. La fel este si in cazul ingredientelor folosite la produsele de infrumusetare. In mod ideal, incearca sa cumperi produse cu ingrediente crescute liber, in mediul lor natural.