Este foarte important să ne facem relații de prietenie de-a lungul vieții. Însă știați cum puteți deveni mai sociabili?
Aflați din rândurile următoare, cum puteți deveni o persoană mai sociabilă, în ciuda faptului că poate nu aveți, în general, atât de mulți prieteni.
1. Începeți cu pași mici
Nu este necesar să începeți o călătorie pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare cu ceilalți cu acte ostentative sau situații dramatice. Începeți cu acțiuni ușoare și simple.
Salutați pe cineva pe care îl vedeți des- obiectivul ar trebui să fie să salutați în fiecare zi pe cineva nou, fie că este un vecin cu care nu ați vorbit niciodată sau un coleg din alt departament.
Complimentează pe cineva- un compliment sincer este un spărgător de gheață bun și îi poate face pe alții să se simtă bine, făcându-vă mai accesibil.
Practicați discuțiile mici- in primul rând, trebuie să înveți să vorbești. Apoi, încearcă să ai o conversație ușoară cu oamenii pe care îi întâlnești în fiecare zi, cum ar fi în timpul pauzei de cafea, la supermarket sau în lift. Pașii mici vă pot ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile sociale și încrederea în sine.
Citește și: 8 jucării ușoare pe care să i le realizezi pisicii tale. Animalul de companie nu le va putea rezista
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: De ce merită să vă cunoașteți mai bine vecinii
2. Angajați-vă în activități care vă plac, dar cu alții
O modalitate fantastică de a întâlni oameni cu gânduri similare este să te alăture unor grupuri sau cluburi care se încadrează în interesele și hobby-urile tale.
Participați la un club de lectură. Puteți participa la un curs de artă. Comunitățile există pentru aproape orice interes posibil. De obicei, aceste comunități organizează evenimente care te conectează cu potențiali prieteni și îți oferă oportunitatea de a dobândi noi competențe.3. Participați la evenimente sociale publice
Participarea la evenimente locale te poate ajuta să socializezi într-un mod organizat.
Adunări comunitare- cercetați evenimente în cartier, cum ar fi concerte de muzică sau deschideri de galerii de artă.
Grupuri de întâlnire- există multe grupuri locale care organizează evenimente în funcție de interese specifice. Probabilitatea este mare ca există un grup care se potrivește nevoilor tale, indiferent dacă sunteți pasionat de codare, artă sau drumeții.
4. Alăturați-vă unei organizații de voluntari
Voluntariatul este o modalitate minunată de a cunoaște oameni și te poate ajuta să te simți mai puțin presat social pentru că te unește o cauză comună. Orice este aproape de tine îți poate oferi un sentiment de scop, socializare și comunitate dacă lucrezi la o bancă de alimente, ajutați la un adăpost pentru animale sau participați la o curățenie în comunitate.
Du-te și găsește-ți locul ideal pentru a face conexiuni cu colegii voluntari care vă împărtășesc altruismul.5. Ia o clasă sau participă la un atelier
Educație continuă- multe colegii și centre comunitare oferă cursuri de instruire continuă pentru persoanele interesate să dobândească noi abilități.
Ateliere interactive- cercetați atelierele care necesită participarea în grup, deoarece oferă mai multe oportunități de interacțiune decât învățarea în clasă.
Cum să socializezi pe internet
Fii activ pe social media
Platforme precum Facebook, Instagram și Twitter pot fi excelente pentru a vă conecta cu alții. Urmărește conturile, paginile sau grupurile care te interesează și interacționează cu ele comentând postări și participând la evenimente online. Dacă doriți să aveți o conversație unu-la-unu, ar trebui să fiți sincer în interacțiunile voastre și nu vă fie teamă să comunicați direct.
Participați la evenimente virtuale
Multe organizații și grupuri organizează ateliere de lucru online, webinarii și evenimente live. Acestea includ întâlniri de club și cursuri de gătit online, precum și tutoriale de artă și yoga online. Participarea la aceste evenimente vă poate ajuta să dobândiți noi abilități, precum și să vă permită să interacționați cu ceilalți participanți prin săli de lucru sau chat-uri.
Alăturați-vă forumurilor și comunităților online
Determinați comunitățile online care se potrivesc cu interesele tale. Site-urile web sau platformele dedicate hobby-urilor, cum ar fi iubitorii de cărți sau pasionați de tricotat și croșetat, vă pot ajuta să vă conectați cu oameni care împărtășesc aceleași interese. Pentru a interacționa cu alți utilizatori, puneți întrebări, împărtășiți informații și oferiți ajutor, dacă este posibil, participați la discuții.