Aflați din rândurile următoare ce trebuie să faceți pentru a fi eficienți la cumpărături și cum să evităm în același timp execesul alimentar.
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și odată cu acestea și goana după cumpărături. Gospodinele trebuie să pregătească lista cu alimente pentru mesele de Crăciun și Revelion.
Specialiști în domeniu nu atrag însă atenția la anumite alimente pe care ar trebui să nu le treacă pe lista de cumpărături pentru a nu-și pune în pericol sănătatea.
Așadar, există anumite reguli de care trebuie să ținem cont pentru a avea multiple beneficii atunci când mergem la cumpărături. Dacă le respectăm, în primul rând, vom avea parte de o mai bun ă organizare, vom evita atât risipa alimentară cât și pe cea financiară pentru că nu vom cheltui bani pe lucruri de care nu avem nevoie și în același timp, vom avea grijă de sănătatea noastră și nu ne vom supune
În cadrul unei emisiuni, Cristian Mărgărit, specialist în nutriție a oferit cele mai bune sfaturi pentru a nu cumpăra prea mult de sărbători.
Cum să fim eficienți la cumpărăturile de sărbători
Citește și: Cum decorăm masa de sărbători
Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ținem cont înainte să plecăm la cumpărături:
Fă-ți o listă de cumpărături
Citește și: Meniul de Crăciun pentru întreaga familie
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Listele sunt cheia unei vieți organizate. De aceea, este foarte util ca înainte să pleci la cumpărături să te gândești foarte bine câte persoane aveau masa de sărbători, ce vrei să pui pe masă și în funcție de aceste considerate să alcătuiești sau lista de cumpărături. Astfel, vei petrece mai puțin timp în fața revistelor și în același timp, te vei asigura că nu ai uitat nimic.
Nu te duce la cumpărături pe stomacul gol
Una dintre cele mai bune soluții pentru a face cumpărături inteligente este să nu mergem la magazin atunci când nu este foame.
Reguli esențiale pentru a evita excesele alimentare de sărbători
Citește și: CITEȘTE: Lista de CUMPĂRĂTURI de CRĂCIUN. Ce trebuie să conțină masa de Crăciun
Perioada sărbătorilor vine și cu provocări pentru organismul nostru. Este foarte important să evităm excesele și să punem accentul pe calitate în această activitate, nu pe cantitate, dacă vrem să nu avem parte de neplăceri.
„ Calitate, nu cantitate. Toată lumea vrea să mănânce din preparatele tradiționale, chiar dacă au multe calorii, dar dacă eliminăm din celelalte alimente pe care trebuie să nu le cumpărăm, eu zic că suntem în regulă .”, a precizat specialistul în domeniu.
Astfel, potrivit specialistului în domeniu, de pe lista de cumpărături ar trebui să lipsească dulciurile industriale, sucurile cu zahăr și alcoolul de proastă calitate.
Totodată, specialistul în domeniul atrage atenția asupra cantității de alimente pe care le consumăm, dar și combinațiile pe care le facem între alimente.
„ Mare atenție la cantitate. Nu există limită la numărul de ouă pe care le puteți consuma, dar atenție totuși la excese. Dacă am mâncat o friptură serioasă, nu mai mănânc brânză. Brânza este un aliment concentrat. Are și foarte multă grăsime și proteină și evident este o mâncare grea .”, spune specialistul în domeniu.
Un alt lucru pe care trebuie să îl avem în vedere în această activitate este hidratată, dar și consumul de alimente menite să nu ușureze digestia.
„ Toate acestea alimente sunt foarte sărate. Trebuie să fie foarte multă apă pentru a elimina această sare. Încercăm să combinăm aceste alimente grase cu salate, frunze .”, spune specialistul în domeniu.
Tot el recomandă consumul de rucola și țelina, care ajută la eliminarea reținerii de apă și ananasul, care ajută la digestia.