Este momentul să nu mai arunci coaja de la ceapă și să o transformi într-un condiment perfect pentru mâncarea ta.
Ceapa este ingredientul nelipsit de la aproape toate mâncărurile pe care le facem de zi cu zi, iar aceasta oferă de fiecare dată un gust inedit preparatelor noastre. Fie că vorbim de mic dejun, prânz sau cină, ceapă este cea care ne ajută de fiecare dată să oferim savoare mâncărurilor noastre. Dacă până acum aruncai și tu coaja după curățarea cepei, acum trebuie să știi că poți să realizezi din ea un condiment care te poate ajuta pentru următoarele tare preparate.
Cum să prepari pudra de ceapă, în 3 pași simplii
Citește și: Preparate rapide, sănătoase și gustoase! 6 rețete pe care să le gătești la air fryer
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce poți să faci cu resturile de la dovleac? Alege să pregătești câteva gustări delicioase!
Pudra de ceapă este perfectă pentru a condimenta carnea pe care urmează să o pregătești, așa că iată cum poți să faci și tu acest lucru, chiar la tine acasă. Pudra de ceapă este incredibil de utilă chiar și atunci când rămâneți fără ceapă crudă, însă are la fel de multe proprietăți și este utilă în a vă ajuta în numeroase preparate. Are o mai mare intensitate decât ceapă crudă, iar pudra de ceapă poate fi folosită ca un condiment pentru a aroma toate mâncărurile tradiționale pe care le pregătiți chiar la voi acasă.
Dacă pregătiți un grătar, atunci cu siguranță aveți nevoie de acest condiment, pentru a oferi gust preparatelor voastre. Poate fi pregătită foarte ușor, în casă, în doar câțiva pași simpli. Astfel, aveți nevoie de coajă de ceapă, pe care o veți spăla foarte bine și o veți usca folosind prosoape de bucătărie. Veți pune într-o tavă hârtie de copt, apoi o veți lăsa la cuptor până când aceasta devine crocantă. După ce ați scos-o de la cuptor, foile de ceapă vor fi mărunțite până când va ieși o pudră, iar aceasta se va depozita în recipiente cu capac pentru a fi folosită de fiecare dată când aveți nevoie. Puteți folosi orice tip de ceapă, iar fiecare va aduce același gust inedit, ca atunci când ați folosi-o crudă. În funcție de mâncărurile pe care le pregătiți, puteți alege și pudra de ceapă pe care să o folosiți, spre exemplu, pudra de ceapă roșie poate fi folosită pentru a da o notă dulce preparatelor voastre.