Dacă ești în căutarea unei soluții practice, stabile și longevive de design pentru casa ta, trebuie să ai în vedere și piatra naturală.
Avantajele pietrei naturale
Fiind un material frumos și eficient, piatra naturală poate transforma orice încăpere într-una cu adevărat aparte. Avantajele pietrei naturale sunt:
- Durabilitate- una dintre cele mai durabile materiale pentru amenajările de interior.
- Adaptabilitate- se poate combina cu diferite modele și arată bine în multe situații, de la podele sau pereți la șeminee sau piese de mobilier.
- Nu se demodează- oferind o suită largă de soluții de amenajare, piatra naturală este o investiție pe termen lung.
- Texturi unice- indiferent de piatra naturală aleasă, vei beneficia, cu siguranță, de texturi pe care nu le mai întâlnești în alte părți.
- Aspect natural- fiind un material natural, piatra va crea o legătură între casa ta și natură.
- Ușor de întreținut- cu tratările corecte și dacă este îngrijită, piatra naturală nu cere eforturi mari de întreținere.
- Izolator fonic și termic- piatra naturală are proprietăți de izolare fonică și termică.
Având un număr mare de calități, piatra naturală poate fi o alegere înțeleaptă la:
1. Placarea șemineului
Pentru un șemineu care să iasă în evidență și să se transforme într-o piesă centrală a camerei, poate fi o idee bună să îl plachezi cu piatră naturală. Și, dacă vrei un plus de eleganță și noblețe, folosește marmura sau granitul. Aceste două materiale au o durată de viață îndelungată și vor arăta extrem de bine.
2. Placarea blatului de bucătărie
Pentru că pietrele naturale sunt rezistente, folosește-le în locurile cele mai solicitate. Un exemplu? Blaturile de bucătărie. Pentru bucătăriile des utilizate, se recomandă granitul sau ardezia, rezistente la umezeală și la acțiunea acizilor. Bucătăriile mai rar vizitate pot fi înfrumusețate cu un blat din pietre care arată spectaculos, precum onixul, travertinul sau marmura. Indiferent de varianta aleasă, poți găsi mai multe idei de blat bucătărie pe piatraonline.ro .
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
3. Mobilierul din baie
Pentru băi, cu adevărat, luxoase, dar care să nu fie pline de piatră naturală, poți opta pentru a avea doar mobilierul făcut din acest material. Astfel, poți înlocui cada sau lavoarele cu astfel de pietre care, pe lângă faptul că arată bine, sunt și rezistente. Optează pentru marmură, ardezie, piatră de râu sau granit, dacă vrei ca mobilierul din baia ta să arate superb și să fie funcțional și durabil în același timp.
4. Placarea coloanelor
Deși, sunt construite, de obicei, cu un scop structural, nu înseamnă că nu poți să le oferi un strop de personalitate. Și, ce metodă mai bună să faci asta dacă nu prin placarea lor cu piatră naturală? Și, dacă alegi culorile potrivite, poți crea spații interesante în încăperile tale.
Așadar, piatra naturală poate fi folosită și în moduri creative în locuința ta. Dacă alegi modelele potrivite și le asortezi cu restul încăperilor, vei avea, cu siguranță, o casă de invidiat, pe cât de interesantă, pe atât de durabilă.