Radacinile de ghimbir au si o serie de efecte terapeutice, fiind recomandate in cazuri de raceala, indigestie si chiar artrita.
Radacina de ghimbir cuprinde 12% vitamina B6, tot atat magneziu, 9% potasiu, 6% vitamina C, 5% fosfor si 4% zinc. O suta de grame de ghimbir cuprind 80 kcal si 1,7 g de zaharuri. Se consuma sub forma proaspata, uscat si transformat in pudra, fiert, prajit, murat, confiat, precum si sub forma de suc obtinut prin stoarcerea ghimbirului proaspat.
In bucatarie, ghimbirul poate fi adaugat in diverse amestecuri de legume, inclusiv in salate, ca si condiment in supe ori peste carnea gatita la gratar sau in cuptor. Poate da o nota interesanta oricarui smoothie din banane, capsuni sau afine. Ghimbirul poate fi marinat in otet de mere, daca este taiat in felii foarte subtiri, apoi lasat la rece circa 72 de ore.Ghimbirul este o mirodenie extrem de folosita in bucataria indiana.
Una din pastele de baza pentru multe mancaruri se numeste Allam Velluli Mudda si este facuta din ghimbir si usturoi. Pentru efect gastronomic maxim, cele doua componente trebuie zdrobite si amestecate proaspete.
Sursa: FoodStory
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro