DESCOPERĂ: Cum să folosești uleiul de chimen pentru slăbit

Cum să folosești uleiul de chimen pentru slăbit
DESCOPERĂ: Cum să folosești uleiul de chimen pentru slăbit

Află cum poți folosi uleiul de chimen pentru slăbit.

Cum poți să consumi chimenul negru

Fructele se folosesc pentru prepararea ceaiurilor de chimen.

Se face o infuzie din două lingurițe de chimen, care se vor adăuga într-o cană cu apă fierbinte. Aceasta va rămâne acoperită timp de 3-5 minute.

Se împarte în 3 cantitatea din cană și se administrează zilnic, după mesele principale.

Semințele de chimen se adaugă în preparatele culinare, aducând o aromă deosebită.

Chimenul se folosește la prepararea brânzeturilor, se adaugă în supe, în pâine sau în alte produse de patiserie.

Se folosește chiar și la prepararea unor băuturi, cum ar fi sucurile sau lichiorul.

Este indicată adăugarea chimenului după ce preparatele au fost gătite, nu în timpul fierberii, deoarece prin expunerea la temperaturi ridicate se elimină compușii benefici ai acestuia.

Citeste si: Cum să îți faci pizza de dietă

Care sunt beneficiile pentru organism ale semințelor de chimen negre

Cunoscut ca „sămânța binecuvântării”, Mahomed a spus despre chimen că „este un remediu pentru toate bolile, în afară de moarte”.

Conform cercetărilor: „Această umilă, dar imens de puternică sămânță omoară MRSA (Stafilococus aureus multiplu rezistent, la mai multe tipuri de antibiotice), vindecă acele corpuri otrăvite de arme chimice, stimulează regenerarea celulelor beta muribunde din pancreasul diabetic, si face încă și altele, despre care puțini stiu că există”.

 

Întărește sistemul imunitar

Uleiurile esențiale din chimen au proprietăți antiseptic, contribuind la  combaterea infecțiilor care conduc la gripă și răceli.

Chimenul înlătură tusea și ajută sistemul respirator, deoarece usucă mucusul.

Deoarece conține o mare cantitate de vitamina C și fier, chimenul întărește sistemul imunitar și împiedică apariția unor forme grave de infecții.

Citeste si:// AM SLĂBIT// Cura de slăbire cu oțet de mere. Slăbește 2 kg în 5 zile

Îmbunătățește funcționarea aparatului digestiv

Cum să folosești uleiul de chimen pentru slăbit

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Semințele de chimen conțin un compus organic numit cuminaldehida, care intensifică acțiunea glandelor salivare din gură, în prima fază a digerării mâncării.

Iar timolul, un alt compus din chimen,  stimulează secreția de acizi grași și enzime, necesare pentru digestia completă a alimentelor din stomac și din intestine.

Datorită conținutului de sodiu și magneziu, chimenul înlătură durerile de stomac.

Un consum frecvent de semințe de chimen favorizează buna funcționare a digestiei și ajută la eliminarea gazelor din stomac.

 

Previne diabetul zaharat și reduce hipoglicemia

Chimenul negru reglează nivelul de zahăr din sânge și previne simptomele diabetului de tip 2. Dacă este consumat frecvent, ajută la reducerea glicemiei și a cantității de insulină necesară organismului.

 

Este dușmanul oboselii

Alimentele condimentate cu chimen au efectul de a reface organismul după efort, înlăturând astfel stările de oboseală acută, de epuizare totală.

 

Înlătură greața

Datorită continului mare de fier și în compuși organici, consumul de chimen ajută la absorbția, ameliorarea și chiar înlăturarea stărilor de greață.

 

Ajută la înlăturarea durerilor articulare și a celor de spate.

Chimenul negru ajută la înlăturarea durerilor de spate.

Se recomandă masajul zonelor afectate cu un amestec de ulei de negrilică cu miere de albine și oțet.

Citeste si:|| DESCOPERĂ|| Cât timp fierbe fasolea boabe. Ce beneficii are fasolea

Este adjutant în epilepsie

Semințele de chimen au proprietăți anticonvulsive.

 

Scade hipertensiune arterială

Se recomandă folosirea a 150 de mg de extract de chimen negru, de doua ori pe zi, timp de 2 luni și se va constata o micșorare a hipertensiunii arteriale.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

Inhibă cancerul la colon

Numeroase studii au arătat că folosirea uleiului de semințe de chimen negru ajută la suprimarea creșterii cancerului la colon.

Citeste si:|| DESCOPERĂ|| Cât timp fierbe carnea de vită. Ce beneficii are carnea de vită

Cum să folosești uleiul de chimen pentru slăbit

Uleiul de chimen negru conține vitamine, minerale și aminoacizi și se absoarbe foarte repede în organism de aceea este foarte eficient în curele de slăbire. Acesta poate fi consumat simplu sau amestecat cu miere de albine, suc proaspăt din citrice: portocale, grefe sau lămâi.

Studiile specialiștilor au demonstrat de-a lungul timpului că uleiul de chimen este un produs care ajută persoanele care vor să piardă kilogramele acumulate în plus.

Acesta îmbunătățește funcţiile ficatului, a digestiei și elimină retenția de apă.

Uleiul extras din aceste seminţe conține un component bioactiv, numit timochinonă, care protejează stomacul, rinichii, ficatul şi sistemul digestiv. La toate acestea se adaugă și scăderea colesterolului.

Științific s-a demonstrat că uleiul obținut din seminţe de Nigella sativa este foarte eficient pentru combaterea obezității.

Citeste si:|| NOTEAZĂ|| Cât timp fierbe năutul. Ce beneficii are năutul

O dietă adecvată, combinată cu o linguriță de ulei de chimen poate face minuni.

Se recomandă timp de opt săptămâni:

- un regim pentru slăbit;

- o linguriță pe zi de ulei din semințe de chimen negru, de preferat pe stomacul gol;

- exerciții fizice personalizate pentru fiecare persoană în parte.

S-a constatat că persoanele care au adăugat în dietă și uleiul de chimen au slăbit de trei ori mai mult decât cele care nu l-au consumat.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies