Cum sa gatesti carnea ca un bucatar profesionist! Asa faci cea mai buna friptura inabusita in unt!

Cum sa gatesti carnea ca un bucatar profesionist! Asa faci cea mai buna friptura inabusita in unt!
Cum sa gatesti carnea ca un bucatar profesionist! Asa faci cea mai buna friptura inabusita in unt!

O tehnica extrem de simpla, ce asigura un gust desavarsit. Ai nevoie de o tigaie din teflon, unt si o lingura buna, cu coada lunga.

 

“Tigaia nu trebuie sa fie prea incinsa – prajeste cotletul de porc treptat si intoarce-l des. Cand va capata o culoare aramie, vei trai o experienta culinara desavarsita”, spune chef Brian Leth.
Carnea inabusita in unt iti va schimba total tehnica de gatit. Untul scalda carnea in arome si ii incalzeste si cea mai fina crapatura, asigurand, astfel, o textura desavarsita.
Cum se face?
1. Odata ce carnea s-a rumenit, adica a capatat acea crusta aramie (in cazul cotletelor de porc asta inseamna gatite aproape in intregime), adaugi untul taiat cubulete si ierburi aromatice, ceapa, usturoi…
2. Cand untul s-a topit si incepe sa faca spuma, apleci tigaia usor, astfel incat untul sa se stranga intr-o parte.
3.
Folosind o lingura cu coada lunga, aduni untul si stropesti carnea. Treptat, untul se va inchide la culoare. Din acest moment, va incepe sa se arda si sa fumege, asa ca va trebui sa scoti carnea din tigaie.
Indiferent de carnea aleasa, uleiul trebuie sa fie incins. Cum granita intre incins si fierbinte este foarte sensibila, pentru a verifica uleiul poti folosi urmatoarea metoda: iei o bucatica de miez de paine si o pui in uleiul incins.
Daca painea capata o culoare aurie, uniforma, uleiul este numai bun pentru prajit. Daca painea devine maronie, este prea fierbinte. Rezultatul? Carnea se va arde la suprafata, iar miezul va ramane crud.
Pe final, un truc ce va asigura acea textura usor crocanta la exterior: inainte de a pune carnea la prajit, presara deasupra putina faina.
Sursa

“Tigaia nu trebuie sa fie prea incinsa – prajeste cotletul de porc treptat si intoarce-l des.

Cand va capata o culoare aramie, vei trai o experienta culinara desavarsita”, spune chef Brian Leth.

Carnea inabusita in unt iti va schimba total tehnica de gatit. Untul scalda carnea in arome si ii incalzeste si cea mai fina crapatura, asigurand, astfel, o textura desavarsita. Cum se face?

1. Odata ce carnea s-a rumenit, adica a capatat acea crusta aramie (in cazul cotletelor de porc asta inseamna gatite aproape in intregime), adaugi untul taiat cubulete si ierburi aromatice, ceapa, usturoi…

2.
Cand untul s-a topit si incepe sa faca spuma, apleci tigaia usor, astfel incat untul sa se stranga intr-o parte.

3. Folosind o lingura cu coada lunga, aduni untul si stropesti carnea. Treptat, untul se va inchide la culoare. Din acest moment, va incepe sa se arda si sa fumege, asa ca va trebui sa scoti carnea din tigaie.

Indiferent de carnea aleasa, uleiul trebuie sa fie incins.
Cum granita intre incins si fierbinte este foarte sensibila, pentru a verifica uleiul poti folosi urmatoarea metoda: iei o bucatica de miez de paine si o pui in uleiul incins. Daca painea capata o culoare aurie, uniforma, uleiul este numai bun pentru prajit. Daca painea devine maronie, este prea fierbinte. Rezultatul? Carnea se va arde la suprafata, iar miezul va ramane crud.

Pe final, un truc ce va asigura acea textura usor crocanta la exterior: inainte de a pune carnea la prajit, presara deasupra putina faina.


Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies