Cum sa gatesti carnea ca un bucatar profesionist! Asa faci cea mai buna friptura inabusita in unt!

Cum sa gatesti carnea ca un bucatar profesionist! Asa faci cea mai buna friptura inabusita in unt!
Cum sa gatesti carnea ca un bucatar profesionist! Asa faci cea mai buna friptura inabusita in unt!

O tehnica extrem de simpla, ce asigura un gust desavarsit. Ai nevoie de o tigaie din teflon, unt si o lingura buna, cu coada lunga.

 

“Tigaia nu trebuie sa fie prea incinsa – prajeste cotletul de porc treptat si intoarce-l des. Cand va capata o culoare aramie, vei trai o experienta culinara desavarsita”, spune chef Brian Leth.
Carnea inabusita in unt iti va schimba total tehnica de gatit. Untul scalda carnea in arome si ii incalzeste si cea mai fina crapatura, asigurand, astfel, o textura desavarsita.
Cum se face?
1. Odata ce carnea s-a rumenit, adica a capatat acea crusta aramie (in cazul cotletelor de porc asta inseamna gatite aproape in intregime), adaugi untul taiat cubulete si ierburi aromatice, ceapa, usturoi…
2. Cand untul s-a topit si incepe sa faca spuma, apleci tigaia usor, astfel incat untul sa se stranga intr-o parte.
3.
Folosind o lingura cu coada lunga, aduni untul si stropesti carnea. Treptat, untul se va inchide la culoare. Din acest moment, va incepe sa se arda si sa fumege, asa ca va trebui sa scoti carnea din tigaie.
Indiferent de carnea aleasa, uleiul trebuie sa fie incins. Cum granita intre incins si fierbinte este foarte sensibila, pentru a verifica uleiul poti folosi urmatoarea metoda: iei o bucatica de miez de paine si o pui in uleiul incins.
Daca painea capata o culoare aurie, uniforma, uleiul este numai bun pentru prajit. Daca painea devine maronie, este prea fierbinte. Rezultatul? Carnea se va arde la suprafata, iar miezul va ramane crud.
Pe final, un truc ce va asigura acea textura usor crocanta la exterior: inainte de a pune carnea la prajit, presara deasupra putina faina.
Sursa

“Tigaia nu trebuie sa fie prea incinsa – prajeste cotletul de porc treptat si intoarce-l des.

Cand va capata o culoare aramie, vei trai o experienta culinara desavarsita”, spune chef Brian Leth.

Carnea inabusita in unt iti va schimba total tehnica de gatit. Untul scalda carnea in arome si ii incalzeste si cea mai fina crapatura, asigurand, astfel, o textura desavarsita. Cum se face?

1. Odata ce carnea s-a rumenit, adica a capatat acea crusta aramie (in cazul cotletelor de porc asta inseamna gatite aproape in intregime), adaugi untul taiat cubulete si ierburi aromatice, ceapa, usturoi…

2.
Cand untul s-a topit si incepe sa faca spuma, apleci tigaia usor, astfel incat untul sa se stranga intr-o parte.

3. Folosind o lingura cu coada lunga, aduni untul si stropesti carnea. Treptat, untul se va inchide la culoare. Din acest moment, va incepe sa se arda si sa fumege, asa ca va trebui sa scoti carnea din tigaie.

Indiferent de carnea aleasa, uleiul trebuie sa fie incins.
Cum granita intre incins si fierbinte este foarte sensibila, pentru a verifica uleiul poti folosi urmatoarea metoda: iei o bucatica de miez de paine si o pui in uleiul incins. Daca painea capata o culoare aurie, uniforma, uleiul este numai bun pentru prajit. Daca painea devine maronie, este prea fierbinte. Rezultatul? Carnea se va arde la suprafata, iar miezul va ramane crud.

Pe final, un truc ce va asigura acea textura usor crocanta la exterior: inainte de a pune carnea la prajit, presara deasupra putina faina.


Sursa

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Gustul copilăriei pentru Mihai Mărgineanu. Mâncărurile pe care artistul nu le mai consumă acum. „Posibilitățile erau limitate. Acum, cu atâtea figuri în cap, nu mai mănânc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies