Cum sa gatesti mancarea ca sa nu faci cancer! Uite ce zic oamenii de stiinta!

Cum sa gatesti mancarea ca sa nu faci cancer! Uite ce zic oamenii de stiinta!
Cum sa gatesti mancarea ca sa nu faci cancer! Uite ce zic oamenii de stiinta!

Acrilomida este o molecula toxica care creste riscul aparitiei cancerului. Aceasta se formeaza in timpul prajirii sau coacerii alimentelor bogate in carbohidrati.

 

Nu conteaza daca mancarea este organica sau nu, modul de preparare conteaza. Acrilomidele se formeaza in reactiile dintre amino-acizii naturali si carbohidrati.Acestia nu se regasesc in mancarea negatita sau fiarta. Lactatele, carnea sau pestele nu contin, in general acrilomide. Astfel o regula de aur a luat nastere, mancarea trebuie gatita pana devine aurie, nu neagra.
Pentru a evita formarea acrilomidelor, mancarea ar trebui gatita la temperaturi scazute, insa prin aceasta metoda bacteriile nu pot fi distruse, asa ca riscul intoxicatiilor alimentare creste.
Desi cercetatorii au identificat sursa acrilomidelor, acestia nu au stabilit ca este cancerigena pentru oameni atunci cand este consumata in cantitati mici.
Sursa

Nu conteaza daca mancarea este organica sau nu, modul de preparare conteaza. Acrilomidele se formeaza in reactiile dintre amino-acizii naturali si carbohidrati.Acestia nu se regasesc in mancarea negatita sau fiarta. Lactatele, carnea sau pestele nu contin, in general acrilomide.

Astfel o regula de aur a luat nastere, mancarea trebuie gatita pana devine aurie, nu neagra.

Pentru a evita formarea acrilomidelor, mancarea ar trebui gatita la temperaturi scazute, insa prin aceasta metoda bacteriile nu pot fi distruse, asa ca riscul intoxicatiilor alimentare creste. Desi cercetatorii au identificat sursa acrilomidelor, acestia nu au stabilit ca este cancerigena pentru oameni atunci cand este consumata in cantitati mici.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies