Cum să gătești o tartă delicioasă cu brânză și dovlecei! Avem cea mai bună rețetă.
Anamaria Vasile09 noiembrie 2020Actualizat: 16 martie 2023, 13:01
Este sezonul dovlecilor și te gândești la modalități delicioase de a-i găti? Bineînțeles că poți opta întotdeauna pentru clasicul dovleac copt dar, dacă iți dorești să încerci o variantă nouă de gătit, avem pentru tine o rețetă delicioasă de tartă cu dovlecei și brânză.
Cum să gătești o tartă delicioasă cu brânză și dovlecei! Avem cea mai bună rețetă. Este sezonul dovlecilor și te gândești la modalități delicioase de a-i găti? Bineînțeles că poți opta întotdeauna pentru clasicul dovleac copt dar, dacă iți dorești să încerci o variantă nouă de gătit, avem pentru tine o rețetă delicioasă de tartă cu dovlecei și brânză.
Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti tarta cu dovlecei și brânză
Ca să gătești aceasta rețetă, ai nevoie de 350 de grame de dovlecei mici, tăiați în felii pe lungime, un pachet de 500 de grame de foietaj congelat, 3 linguri de pesto din roșii uscate,
4 linguri cu felii de ardei bulgărești marinați neiuți, 50 de grame de brânză cheddar rasă, ulei de măsline și faină.
Modalitatea de preparare este una foarte ușoară și timpul de pregătit este scurt. Pregătește cuptorul incălzindu-l la 220 de grade Celsius.
Ia feliile de dovlecei și asează-le pe o tavă întinsă pentru copt, după ce le-ai uns cu ulei pe ambele părți și le-ai asezonat după gust. Bagă dovleceii la cuptor timp de 5 minute, timp în care se vor rumeni ușor. Pregătește-ți blatul de lucru presărând puțină făină și întinde apoi aluatul decongelat. Taie marginile astfel încât aluatul să aibă în jur de 30 de centimetri pe 15 centimetri. Așează apoi aluatul pe o tavă de copt care a fost unsă în prealabil cu puțin ulei.
Realizează apoi o margine groasă de 2 centimetri de jur împrejurul aluatului. Unge marginea cu puțin ou bătut. Cu ajutorul unei furculițe înțeapă baza aluatului. După ce ai terminat, întinde pesto-ul de roșii peste aluat. Adaugă apoi feliile de dovlecei pe care să le aranjezi cu grija pe baza aluatului, apoi presară uniform ardeii marinați deasupra. În sfârșit, poți presăra brânză rasă peste restul ingredientelor. Pune tarta la cuptor și las-o la copt timp de aproximativ 20 de minute, până când capătă o culoare aurie. Acum că este gata, porționează tarta în felii și servește-o cu o salată verde.