Cum să gătești o tavă delicioasă pentru întreaga familie

Cum să gătești o tavă delicioasă pentru întreaga familie
Cum să gătești o tavă delicioasă pentru întreaga familie

Te trezești des în situația în care trebuie să pregătești o masă mare, pentru întreaga familie, dar timpul iți este limitat?

Cum să gătești o tavă delicioasă pentru întreaga familie: friptură de pui și garnitură la cuptor! Te trezești des în situația în care trebuie să pregătești o masă mare, pentru întreaga familie, dar timpul iți este limitat? Vrei să faci ceva rapid, dar care să fie și delicios în același timp? În asemenea situații te poți baza întotdeauna pe cuptorul tău. Avem pentru tine o rețetă delicioasă de friptură de pui și garnitură de legume, pe care o poți pregăti într-o tavă mare la cuptor și care să iți ajungă pentru întreaga familie.

Iată cum se prepară:

Cum să gătești o tavă delicioasă pentru întreaga familie
Cum să gătești o tavă delicioasă pentru întreaga familie[Sursa foto: PixaBay]

Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti tava la cuptor de pui și legume

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: 3 linguri cu ulei de măsline, 2 linguri cu oțet de mere, 2 linguri cu miere, o lingură cu frunze de cimbru tocate, 4 cârnați de porc tăiați în bucăți, 4 pulpe de pui, 6 cartofi medii pe care să îi tai pe jumătate, 8 morcovi mici curățați, 2 rădăcini de păstărnac pe care să le cureți și să le tai pe lungime, 2 cepe

roșii medii, pe care să le cureți și să le tai în sferturi, sare și piper după gust.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum să prepari tava la cuptor de pui și legume

Dificultatea de preparare a acestei rețete este una usoară. Timpul de preparare este de o oră. Din ingredientele mai sus menționate poți pregăti 4 porții.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să încălzești cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregătește apoi o tavă în care vei aduce ingredientele. Amestecă uleiul de măsline, oțetul, mierea, cimbrul, sarea și piperul. Asează în tavă cârnații, pulpele de pui, cartofii, morcovii, păstârnacul și ceapa. Freacă toate ingredientele cu dressingul pe care l-ai pregătit, având grijă ca puiul să rămână cu pielea în sus. Lasă tava la cuptor timp de 40 de minute, întorcând legumele și cârnații după 20 de minute.
Stropește toate ingredientele cu sosul din tavă din când în când. După ce puiul s-a rumenit și legumele s-au înmuiat, mâncarea ta este gata. Poftă bună!     

Citeste si: Toamna aceasta, românii vor avea parte de multă distracţie, exerciţii pentru minte, interviuri memorabile şi informaţie relevantă, la Kanal D!

Citeste si: Ce zodie face ordine în cercul de prieteni. Nativii își schimbă atitudinea față de unele persoane



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies