Vin sarbatorile de iarna si ne gandim deja la bunatatile pe care sa le pregatim pentru masa de Craciun: aperitive care sunt numai bune sa intampine invitatii, salate cu dressing-uri inedite, fripturi fragede, rulade cu fructe si prajituri apetisante.
Cand vine vorba despre nelipsitele delicii traditionale in foi de de varza, sarmalele, abia atunci incepe competitia intre noi, femeile. Sa cautam retete prin carnetele vechi mostenite de la bunica sau sa o sunam pe mama? Sarmalele matusii parca erau cele mai bune, totusi…Oare cum reusea?
Ca sa nu trecem prin chinul acestor intrebari, Chef Catalin Scarlatescu ne da cateva “tips & ticks” pentru a ne putea mandri cu cele mai bune sarmale traditionale pe care le-am preparat vreodata, cu care sigur ii vom uimi pe cei dragi.
Adauga in compozitie si condimente – piper, foi de dafin, cimbru, boia de ardei (dulce). Atentie la cantitate! Mirodeniile uscate sunt mult mai aromate decat cele proaspete, atunci cand fierb.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Fierbe sarmalele in oale speciale de lut unse in prealabil cu untura, pentru a nu se lipi si pentru a cali putin si sarmalele care sunt pe fundul vasului.
Pentru mai multa savoare, ceapa trebuie sotata inainte de a o amesca impreuna cu orezul si carnea tocata.
Varza acra trebuie sa fie de cea mai buna calitate, murata in sare neiodata si lasata “la dospit” inainte in suc de rosii.
Carnea tocata trebuie sa fie aleasa mai grasa decat cea pentru friptura, pentru a-si pastra fragezimea in timpul fierberii.
Sarmalele lui Scarlatescu sunt facute din ingrediente atent selectionate, fierte la foc mic, timp de peste 4 ore, in oale speciale de lut. Astfel, varza murata, carnea suculenta si condimentele naturale, devin cele mai bune sarmale pe care le-ai gustat de Sarbatori.