Cum să gătești un pui delicios la cuptor cu susan, broccoli și lămâie!

Cum să gătești un pui delicios la cuptor cu susan, broccoli și lămâie!
Cum să gătești un pui delicios la cuptor cu susan, broccoli și lămâie!

Carnea de pui se regăsește în bucătăria oricărei familii și poate fi folosită foarte ușor la fripturi asezonate cu salate și poate un piure de cartofi, ori cartofi prăjiți. Poate fi folosită cu succes în supe și ciorbe. Dar noi iți prezentăm astăzi o rețetă inedită, extrem de delicioasă și ușor de preparat, care te va ajuta să ieși din rutină.

Cum să gătești un pui delicios la cuptor cu susan, broccoli și lămâie! Carnea de pui se regăsește în bucătăria oricărei familii și poate fi folosită foarte ușor la fripturi asezonate cu salate și poate un piure de cartofi, ori cartofi prăjiți. Poate fi folosită cu succes în supe și ciorbe. Dar noi iți prezentăm astăzi o rețetă inedită, extrem de delicioasă și ușor de preparat, care te va ajuta să ieși din rutină.

Cum să gătești un pui delicios la cuptor cu susan, broccoli și lămâie!
Cum să gătești un pui delicios la cuptor cu susan, broccoli și lămâie!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti această rețetă

Pentru această rețetă ai nevoie de 4 pulpe de pui tăiate pe jumătate, de zeama unei lămâi și încă o lămâie tăiată în 8 bucățele, de 200 de grame de broccoli fiert la abur, de 4 căței de usturoi, tocați felii subțiri, de o bucățică de ghimbir proaspăt, care să fie dat pe răzătoare, de 3 linguri de sos de soia, o lingură de

miere, o lingură cu semințe de susan și o linguriță cu ulei de susan.

Citeste si: 4 rețete simple de post. Mâncăruri delicioase și rapide

Cum să pregătești pulpele la cuptor cu susan, broccoli și lămâie

Dificultatea de preparare a acestei rețete este una ușoară, iar timpul de preparare este de 45 de minute. Pentru ingredientele menționate anterior se pot pregăti 4 porții.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să încălzești cuptorul la 200 de grade Celsius. Așează bucățile de pui și lămâie într-o tavă pentru friptură și asezonează cu sare și piper după gust. Pune tava la cuptor timp de 30 de minute, până în momentul în care descoperi că puiul s-a rumenit. După ce au trecut 25 de minute, fierbe puțină apă într-o cratiță, adaugă broccoli, acoperă cu o farfurie și lasă la abur timp de 3 minute, până când descoperi că broccoli s-a colorat în verde intens și s-a înmuiat puțin.
Scoate broccoli din cratiță, lasă să se scurgă puțin și pune în tava lângă pui. Adaugă și usturoiul peste carne, apoi stropește cu zeama de lămâie, sosul de soia și mierea. Nu uita să presari și semințele de susan. Pune totul înapoi la cuptor pentru încă 15 minute, până când carnea este bine rumenită, iar sosul din tavă devine lipicios. Servește rezultatul cu orez fiert. Pofta bună!     



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies