Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar. Trucul dezvăluit de marii bucătari

Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar. Trucul dezvăluit de marii bucătari
Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar

Pregătiți o delicatesă simplă, dar absolut fabuloasă: cartofi gratinați, o garnitură îmbogățită cu un strat generos de cașcaval.

Descoperiți secretul celui mai gustos preparat, potrivit pentru întreaga familie!

Ingrediente:

Citește și: Cartofi gratinați cu broccoli și roșii cherry. O idee ușoară pentru un prânz sănătos!

Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Vinete cu mozzarella și roșii la cuptor. Gratinarea acestora va duce către un gust deosebit de bun!

  • cartofi
  • 150 de grame de cașcaval
  • 150 de grame iaurt grecesc gras
  • 50 de grame de unt
  • sare
  • piper
  • condimente

Mod de preparare:

Luați niște cartofi frumoși, îi curățați și spălați cu grijă, iar apoi îi feliați în rondele subțiri. Îi puneți la fiert cu un strop de sare,  însă, dacă preferați, îi puteți fierbe și în coajă. Fierberea este doar parțială, lăsând cartofii pe jumătate fierți, cam zece- unsprezece minute, suficient pentru a le păstra textura fermă.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar[Sursa foto: freepik]

După ce au atins această consistență, îi aranjați cu atenție într-un vas de cuptor. Secretul? Aspectul preparatului este aproape la fel de important ca gustul. Când lucrurile nu ies cum v-ați dorit, gustul poate fi o consolare, dar o farfurie frumos prezentată aduce și mai multă bucurie. De aceea, fiecare strat, fiecare detaliu, merită o atenție specială.

Între timp, porniți cuptorul și îl preîncălziți la 180 de grade.

Secretul? Într-o tigaie, topiți untul, un ingredient ce va adăuga o savoare deosebită cartofilor. În acest unt, turnați iaurtul gras, iar peste adăugați piper, urmat de cașcavalul ras, care se topește încet, creând o compoziție irezistibilă.

Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar[Sursa foto: freepik]

Turnați cu grijă peste cartofii aranjați în vas, lăsând sosul să se strecoare printre rondele. Acum, tot ce vă rămâne de făcut este să introduceți vasul în cuptor și să așteptați ca magia să se întâmple.

După aproximativ 20- 22 de minute, când cartofii s-au rumenit frumos deasupra și cașcavalul s-a transformat într-o crustă aurie, știți că sunt gata.

Aveți cartofii gratinați perfecți, cu un aspect demn de orice sărbătoare și un gust de neuitat!

Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce înseamnă legume gratinate. Cu siguranță ai ingredientele acasă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

Vești bune pentru pensionarele din România! Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2025?

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies